Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Guide til at vælge nye gardiner

Er du flyttet i ny bolig eller trænger dit hjem bare til nye gardiner? Gardiner er og bliver nok en af de mest oversete indretningsgenstande i vores boliger. De kan ellers gøre en stor forskel i et rum. Vi har i denne artikel samlet nogle gode råd til at vælge dine næste gardiner.

Få gardin inspiration fra 2019’s boligtendenser

Et godt sted at finde inspiration til valg af nye gardiner er i de generelle boligtendenser. Vi har dykket ned i en håndfuld blogs om bolig og interiør, og vi har fundet ud af at pastelfarver er et gennemgående tema for dem alle i 2019. Det ser umiddelbart ikke ud til at være en kortlivet trend, men nærmere et seriøst alternativ til jordfarver.

Det giver god mening at pasteller er ved at finde sin vej ind i boligerne, og at de agter at blive. Det er som om de afdæmpede farver afføder rolige omgivelser. Taget i betragtning af hvor stressede folk er nu til dags på arbejde, hvem har så ikke brug for ro i privaten?

Du kan derfor sagtens skifte til nye gardiner i pastelfarver. Kig eventuelt på dine nuværende møbler og vælg en pastelfarve der ligger tæt op af de farver. På den måde sørger du for at alt harmonerer godt sammen.

Hvilke gardiner skal du overveje?

Når farven på gardinet er valgt, kan vi kigge nærmere på type af gardin. Valg af gardin kan variere lidt ud fra hvilke rum de skal hænge i. Plissé-, folde- og rullegardiner er meget populære i de fleste boliger da de passer i alle slags vinduer. Desuden er de meget nemme at betjene og fylder næsten ingenting i vinduet.

Dog vil vi gerne fremhæve de almindelige gardiner af stof . Ikke nok med at de kan syes til at passe dine vinduer, så fungerer de i alle rum. Om det er i stuen eller i soveværelset formår de at tilføje lidt ekstra til indretningen og stemningen i rummet.

Du kan sætte dit eget præg på meget af udformningen af det endelige produkt. Udover farve på stoffet, så kan du vælge hvordan gardinstangen skal se ud og vælge imellem forskellige ophæng som: læg, rynkebånd, stofophæng eller kovser.

Hvad du ellers skal huske i forhold til gardiner

Opmåling af dine vinduer er nok noget af det vigtigste når du skal bestille nye gardiner. Hvis du vælger at gå videre med stofgardiner, skal du gøre op med dig selv om du vil have gardinerne i vinduets længde eller som gulvlange gardiner.

Du må helst ikke angive mål kortere end vinduets bredde eller højde for ellers risikerer du at gardinet ikke dækker vinduet. Tilføj hellere et par centimeter under bestilling og læg gardinet op hvis det senere bliver for langt.

Derudover skal du vælge hvilken type betjening af gardinet du ønsker. Når der spørges til betjening, betyder det om du ønsker at trække ét gardin til én side eller to gardiner fra midten og ud. Længde og betjening af gardinet er smag og behag for mange mennesker, så det er op til dig at vælge hvad du synes bedst om.

Der findes mange steder – både online og i fysiske butikker – hvor du kan bestille dine nye gardiner. Hos Gardinshoppen.dk finder du et stort udvalg af billige gardiner.