Din helt egen kødædende plante

Redaktionen Hus og have Leave a Comment

Med lidt sol, insekter og en fri plads i baghaven kan du blive ejer af din helt egen kødædende plante. Ikke en flere meter høj menneskedræbende én af slagsen, som de oftest ses i film og tegneserier, men en ganske almindelig, lille plante, som lever af insekter.

De 4 mest almindelige og lettest håndterbare kødædende plantesorter hedder henholdsvis Venus Fluefanger, Kandebærer, Soldug og Fluetrompet. Disse er blot en lille håndfuld ud af næsten 700 forskellige over- og underarter af kødædende planter, så markedet er stort – men disse 4 er de letteste for den rene nybegynder.

Venus fluefangeren skal for eksempel placeres et meget oplyst sted, gerne i et drivhus i en blanding af ugødet spagnum og kalkfrit sand. Planten fodres simpelthen med døde (eller levende) insekter en gang om ugen eller hver anden uge, ved at placere insektet i det vidtåbne gab ved hjælp af en nål eller andet redskab, som sørger for, at man ikke ødelægger planten.

Soldugen er interessant, da den også kan fodres med levende eller døde insekter – men samtidigt også chokolade, ost eller sågar hårdkogt æg. Den er ikke så kræsen.

Kødædende planter er en eksotisk plantesort, som både er en fryd for øjet men også en noget eksotisk opgradering af baghaven. Man kan læse meget mere om de forskellige sorter og flere dertil på entusiasternes side: http://www.koedaedendeplanter.dk/
Her finder man råd om dyrkning, plantning, fodring og alt dertil. Giv din have et eksotisk pift til foråret og få en speciel plante, som ingen af dine naboer kan hamle op med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.