Fyr rigtigt i brændeovnen og undgå problemer med røg

Redaktionen Lov, ret og råd, Nyttige råd 2 Comments

Klager naboen over røg fra din brændeovn, så fyrer du højst sandsynligt ikke rigtigt. I Danmark findes der mere end 500.000 brændeovne. Brændeovnene er skyld i en væsentlig del af den samlede luftforurening, men en stor del af forureningen kunne undgås hvis alle fyrede fornuftigt.

Miljøstyrelsen har lavet en vejledning om hvordan man fyrer fornuftigt i sin brændeovn. Vejledningen indeholder fire grundlæggende råd, som altid bør følges:

  1. Brug rent og tørt træ.
  2. Sørg for rigeligt luft.
  3. Fyr lidt ad gangen.
  4. Gå ud og tjek – røgen skal være næsten usynlig.

Læs mere på miljøstyrelsens hjemmeside her: www.fyrfornuftigt.dk

Comments 2

  1. Ja, jeg har også læst, at det faktisk kan være værre at gå en tur i et villakvarter med mange brændeovne end at stå midt inde i København i den værste trafik. Det er ret skræmmende!

    Jeg tror at én af de store problemer er at brændeovnsejere er for sent uden med indkøbet af brænde. De køber et pejsetårn eller to hjem ret tæt på at fyringssæsonen starter og så når brændet ikke at blive tørt.

  2. Læste for nyligt et blogindlæg af Sam Harris der diskuterede hvorfor man endnu ikke har lavet forbud mod brændeovne. Der kan ikke være tvivl om at de er sundhedsskadelige, men når det er så basalt et behov, og en virkelig inkarneret del af mennesket, så er det bare svært at se at brændeovnen nogensinde skulle forsvinde.

    Er biobrænde ikke væsentligt bedre at anvende, så undgår man at træet vådt og så fyrer man vidst heller ikke alt for meget 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.