Hvordan finder jeg det bedste lån til ombygning i hjemmet?

J.S. Boligøkonomi

Det er ikke billigt at bygge om. Derfor er det også noget, de fleste låner penge til. Du kan dog finde et stort udvalg af lån, og det kan derfor være svært at finde frem til det helt rette lån. Hvis du selv har i sinde at låne penge til en ombygning eller en renovering, så er det vigtigt, du har fokus på at finde det bedst mulige lån.

Der er op til flere aspekter, der skal være i fokus, når du skal vælge et godt lån. Én ting er, at du skal sikre dig, at du ikke betaler for høj en rente, men der er også andre udgifter, der skal holdes i bund. Der er dog mange, der glemmer, det ikke kun er renten, der har relevans – løbetiden er også et afgørende aspekt for dit lån.

Har du mulighed for at låne i din friværdi?

Der findes ét lån, der er billigere end alle andre lån til et formål som dette; at låne penge i din friværdi. Hvis du har optjent en god friværdi i din bolig , så er du bedst stillet ved at låne penge i din friværdi i stedet for at låne penge på nettet eller i form af et traditionelt banklån – det er dog også en ganske glimrende løsning.

Et lån i din friværdi er ikke blot en billig løsning, men er dertil også praktisk, da de lånte penge skal investeres i forbedring af din bolig. Der vil derfor – i langt de fleste tilfælde – være tale om en investering, der får værdien af din bolig til at stige. Derfor er der også en potentiel chance for, at det kan tjene sig selv hjem igen.

Et traditionelt banklån er også muligt

Hvis du ikke har mulighed for at låne penge i din optjente friværdi, så kan du i stedet låne penge i banken. Et sådant banklån kan være ganske acceptabelt, såfremt du kan stille sikkerhed i form af din bolig. Hvis ikke, du kan stille sikkerhed, så vil lånet være dyrere. I og med, du skal penge til ombygning, bør du dog kunne det.

I denne forbindelse bør det understreges, at du ikke kan få lov til at låne penge i banken, hvis du står i RKI. Gør du det, så er du nødt til at finde en anden løsning. I så fald er du bedre stillet ved at lede efter et godt lån på nettet. Det er dog lettere sagt end gjort, da der ikke er mange lån, der egner sig til RKI-registrerede.

Lån til ombygning som RKI-registreret – er det muligt?

Hvis du står i RKI, så er det ikke nemt at finde et godt lån. Det er slet ikke nemt, hvis der er tale om et lån, der skal være stort nok til at kunne betale for en ombygning i din bolig. Er du i tvivl om, hvordan du kan finde frem til et sådant lån, så bør du læse mere om det i dette blogindlæg.