Introduktion til Fliselægning

Redaktionen Hus og have, Nyttige råd Leave a Comment

Hvis terrassen skal udvides og du står foran dig med en fliselægningsopgave, kan du vælge at få professionelle til at tage sig af opgaven, eller du kan vælge den økonomisk korrekte og mere udfordrende udvej – at lægge dem selv. Det er ikke en let opgave for den uerfarne havemand, men med den rette vejledning og planlægning kan det forløbe helt problemfrit.
Før arbejdet overhovedet kan påbegyndes, skal planlægningen være i orden. Antallet og typen af påkrævede fliser skal fastslås, ligesom terrænhøjden skal bestemmes og mængden af nødvendig grus skal udregnes.
Før fliselægningen kan begyndes, skal underlaget være helt i orden. Der skal foretages en højdeafsætning, så man ved, hvor meget plads fliserne kræver og hvor meget der skal graves op. Det er her med underlagsarbejdet, at mange folk allerede begår deres første fejl. Det er af stor vigtighed, at man tager højde for regnvand! Vand kan ikke løbe igennem fliser, som det kan ved jord. Derfor skal der altid medregnes et fald i overfladen, som tommelfingerregel 1cm pr. meter, så regnvandet kan ledes væk og ud i haven. Det er nemlig vigtigt, at vandet ledes væk fra resten af bebyggelsen, så det ikke forårsager fugtskader og i stedet ledes ned igennem jorden.
Til komprimering af underlaget skal man anskaffe sig en pladevibrator. Da disse gerne koster et femcifret beløb, vil det bedste være at leje et fra et boligmarked eller en anden kyndig, som ligger inde med dette stykke værktøj.
Hvis du derfor overvejer at selv lægge nye fliser hjemme i din baghave, kan du læse mere op på emnet på enten http://xn--fliselgning-f9a.dk/index.php for en generel guide til fliselægningen eller på http://www.haveabc.dk/frontpage.aspx?id=14&type=38&dbid=3bb96f15-6582-4276-9767-97e9459ed738 for detaljeret information omkring hele arbejdsprocessen og flisemål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.