Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerNybyggeri

Miljøvenlige byggematerialer

Der er indenfor de senere år kommet mere fokus på vores boligers indvirkning på miljøet. De lovmæssige krav for isolering ved nybyggeri og ombygninger er blevet skærpet og mange husejere har udskiftet vinduer og døre, eller efterisoleret huset for at spare på varmeregningen.

Der er også kommet mere opmærksomhed på byggematerialernes indvirkning på miljøet, både det nære miljø, som f.eks. indeklimaet, eller arbejdsmiljøet under byggeprocessen. Desuden er der kommet mere fokus på byggematerialernes indvirkning på det globale miljø, set i forhold til f.eks. CO2 udledningen under produktionen af byggematerialerne.

Et eksempel på et miljøvenligt alternativ til traditionelle byggematerialer er papiruld til isolering. Papiruld kan bruges både ved nybyggeri og ved efterisolering af f.eks. hulmure eller lofter. Papiruld er er fremstillet af genbrugspapir og imprægneret med borsalte og aluminiumhydroxid for at undgå skadedyr, råd og mug. Imprægneringen virker også brandhæmmende så sikkerheden og holdbarheden skulle være på niveau med traditionelle isoleringsmaterialer.

Se video om papirulds brandhæmmende egenskaber:

Se også hvor hurtigt og nemt det er at isolere med papiruld:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *