Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Sådan kommer du fra en kedelig have til en hyggelig have

Lige så vel som det er vigtigt, at du føler dig hjemme og godt tilpas i din bolig, er det også vigtigt, at du har lyst til at bruge tid i din have. I hvert fald er det ærgerligt, hvis du har en have, som du ikke får brugt, fordi du aldrig har fået gjort den hyggelig og indbydende.

Men hvordan kommer du fra en kedelig have til en spændende have?

Rådfør dig med en professionel

Hvis ikke du selv ved, hvordan du skal komme i gang med at gøre noget ved din have, kan det være en stor hjælp at søge råd hos en professionel. Hvis du har brug for idéer og gode inputs til, hvad du kan stille op med din have, kan du kontakte en gartner.

En gartner er vant til at arbejde med haver hver dag, så han/hun har helt sikkert en masse idéer. Det hjælper ofte at have en udefra til at hjælpe, hvis du har set dig helt blind på din egen have, så du ikke får nogle nye idéer.

En gartner kan også hjælpe med at udføre dit havearbejde, hvis ikke du selv har mod på det. Derudover kan en brolægger også hjælpe med mange opgaver. Det kommer helt an på, hvad der skal laves i din have.

Hvis du f.eks. skal have lagt fliser eller have bygget nogle havebede, er det oplagt at kontakte en brolægger. Hvis du vil kende en pris på at få lagt fliser, kan du finde brolægning pris her. Det er et website, hvor du finder både brolægger, fliser pris m.m.

Hold dig til realistiske projekter

Hvis du kaster dig ud i selv at gøre noget ved din have, skal du forsøge så vidt muligt at holde dig til nogle realistiske projekter. Hvis du lægger for store planer fra start, risikerer du at gå i stand halvvejs og miste motivation. I stedet skal du tage én ting ad gangen og gå i gang med de ting, du bedst kan overskue.

Nogle overskuelige projekter er f.eks. at grave nogle blomsterbede, klippe din hæk, fjerne alt overflødigt såsom visne blade og nedfaldne grene og kviste, plante nogle blomster i krukker m.m.

Hvis du får mod på mere, kan du altid kaste dig ud i at bygge en terrasse, lave en køkkenhave, bygge et haveskur el.lign.

Gør plads til at sidde udenfor

Meningen med at gøre din have mere hyggelig er, at du skal få lyst til at bruge mere tid derude. Derfor er det også vigtigt, at du har et rart sted at sidde. Du kan lave nok så mange blomsterbede- og krukker, men hvis ikke du har et sted, hvor du kan sidde og nyde alting, går meget af glæden af.

Du kan f.eks. gå på jagt efter nogle fine og behagelige havemøbler, som du kan sætte der, hvor der er mest sol i din have. Så har du altid et sted, hvor du kan sætte dig, når du har brug for et hvil.