Få kogende vand fra vandhanen

Redaktionen Boligforbedringer, Hus og have, Nyttige råd, Udvalgte artikler Leave a Comment

Kogende vand direkte fra vandhanen uden ventetid. Den nye smarte type vandhane har de seneste år vundet stadig mere indpas i de danske køkner. Egentlig er det meget indlysende, for prøv lige at tænke på hvor mange gange i løbet af dagen man har brug for kogende vand til kaffe og te-brygningen, eller til madlavningen i øvrigt.

Alt hvad der kræves for at få kogende vand, er at dreje på det børnesikrede greb og ud kommer dampende varmt vand. Med en vandhane til kogende vand er man helt fri for at skulle stå og vente på at vandet i el-kedlen kommer op at koge. Det sparer meget tid i løbet af dagen og letter arbejdet under madlavningen.

Der findes flere forskellige fabrikater og modeller af vandhaner til kogende vand. I virkeligheden er den en blanding af en almindelig el-kedel og en termokande, for vandet kommer fra en lille isoleret tank, som er monteret skjult under køkkenbordet. I forbindelse med tanken er der også monteret et filter, som fjerner evt. kalkrester og urenheder fra vandet inden det kommer ud af vandhanen.

Det er vigtigt, at være opmærksom på energiforbruget når man vælger hvilket mærke det skal være, for hvis vandtanken ikke er godt nok isoleret vil elforbruget være alt for højt. Omvendt kan man også hævde, at energiforbruget i realiteten kan vise sig, at vare lavere end ved brug af en almindelig el-kande, fordi man kun tapper den mængde vand fra hanen, som man rent faktisk har brug for.

En ulempe ved at vælge en vandhane til kogende vand er prisen, som typisk starter ved 5000 – 6000 kroner. Men set i sammenligning med hvilke andre udgifter der typisk vil være ved at lave nyt køkken, er prisen på vandhanen nok ikke det der vælter budgettet.

Her er et udvalg af producenter:

http://www.grohe.dk

http://www.insinkerator.dk

http://www.quooker.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.