Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerBoligøkonomiEnergi og miljø

Spar energi i boligen med nye termostater

Der kan være mange penge at spare ved at lave energirenoveringer af boligen. Nye energibesparende vinduer, mere isolering af loft, gulv og vægge kan bidrage til store besparelser. Boligens varmesystem vil i de fleste tilfælde også rumme store muligheder for optimering og besparelser. En forholdsvis billig og hurtig måde at spare energi på er, at montere intelligente termostater på radiatorerne i boligen. Med nye intelligente termostater er det muligt, at holde en temperatur i boligen, som passer til det aktuelle behov hos beboerne. Helt konkret betyder det, at det er muligt at sænke temperaturen om natten eller i løbet af dagen hvis der ikke er nogen hjemme. Det er muligt, at styre temperaturen fra et centralt sted i huset og indkode programmer som passer til beboernes behov.

Danfoss har netop lanceret en ny serie af termostater, som giver mulighed for, at styre temperaturen i boligen mere præcist, så der kan spares mange penge til opvarmningen. I følge Danfoss selv, skulle besparelse kunne komme helt op på 23 procent. Omregnet til en kontant besparelse for en typisk familie i et parcelhus, vil der med et årligt varmeforbrug på 15.000 kroner altså kunne spares mere end 3000 kroner. Det lyder af meget og hvis beregningerne holder i virkelighedens verden vil udgiften til udskiftningen af termostaterne hurtigt kunne tjene sig hjem. Se mere her: Living.Danfoss

Udskiftningen af termostaterne er en hurtig og forholdsvis billig mode at opnå besparelser på. Selve opvarmningsformen af boligen er et andet indsatsområde hvis man gerne vil spare energi og penge. Hvis man bor i et hus med et gammelt oliefyr er det virkelig værd at overveje alternative opvarmningsformer. Med olieprisens himmelflugt kan der spares mange penge ved at skifte til en anden opvarmningsform, som f.eks. fjernvarme, en varmepumpe, solvarme, træpiller eller lignende.

One thought on “Spar energi i boligen med nye termostater

  • Thomas N. Andersen

    Se… det VIL være smart når de udvikler en app, så man kan styre det fra sin smartphone… findes der nogen nyheder om udviklingen af en sådan ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *