Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Sådan vælger du nye, indvendige døre til boligen

Døre er en fast men ikke mindst vigtig del af boligen, som adskiller rum og samtidig kan være med til at skabe en forbindelse mellem de respektive rum – en dør er nemlig ikke bare en dør. Der findes et stort udvalg af døre i forskellige udgaver, som bidrager med hver deres stemning til boligen rent stilmæssigt men også i forskellige materialer, hvilket har en stor betydning for, hvordan døren føles, og hvilken lydisoleringsgrad den har.

indvendige døre

Hvilken type dør skal jeg vælge?

De indvendige døre skal helst binde en boligs rum sammen, og derfor er det vigtigt at overveje, hvilken gennemgående stil der er i boligen, og hvilken type dør der passer bedst til denne. Hver type dør bidrager nemlig med en stemning til rummet. Så for at undgå stilforvirring, skal dørenes stil og stilen i boligen helst modsvare hinanden.

En fransk dør bidrager med en romantisk, hyggelig og åben stemning, da den forbinder to rum uden at afskærme dem fra hinanden. En glat dør er det helt klassiske valg, som passer godt ind i en moderne, tidsløs og minimalistisk stil. Den giver et rent look og åbner op for meget frihed i den resterende indretning og mulighed for forandring over tid, da døren ikke tiltrækker den store opmærksomhed. En dør med fyldninger i større eller mindre grad vil ofte give et mere rustikt og gammeldags look og derved tilføre boligen sjæl og en stemningsfuld atmosfære.

Skab et twist i boligen med en flot dør

Hvis du ikke blot ønsker at få din boligs døre til at passe ind i boligens stils men derimod bruge døren som en aktiv del af indretningen, er der rig mulighed for det ved at vælge en dør, som skiller sig en smule ud. Her er det eksempelvis meget effektfuldt at vælge en farvet dør, hvilket er en måde at bryde en hvid væg på og derved skabe en spændende kontrast. En anden måde at få en mere iøjnefaldende og personlig dør på er ved at vælge et flot dørgreb i en metalart, træ eller farve.

Hvis du er på udkig efter indvendige døre til din bolig, hvad end de skal være glatte eller med fyldninger, kan du med fordel kigge forbi denne forhandler af indvendige døre, hvor du finder et bredt sortiment af prisbillige døre. Her finder du både fabriksnye døre, genbrugsdøre og døre fra restpartier, så der døre til enhver smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *