Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerHus og haveLov, ret og rådNyttige rådværktøj

Kom tyven i forkøbet – sådan sikrer du dit hus mod indbrud

I 2009 blev der blot i de første 9 måneder begået 32.386 indbrud. Følgerne af dette er mange – skader på huset, mistede ejendele, men ikke mindst de psykiske skader, et indbrud kan forvolde en familie. Det er ikke en rar erfaring at have med sig. Det er ikke betryggende at vide, at en fremmed person har gennemgået ens skuffer for at finde værdifulde sager, som kunne sælges videre for en god slat penge.

Derfor er det sund fornuft at komme tyven i forkøbet i form af en husalarm. Der er mange ting, man kan gøre, hvis man ikke er hjemme for at holde tyven væk – naboens bil kan parkeres udenfor carporten, lyset i køkkenet kan holdes tændt og affaldssækkene fra naboen kan stilles hos ens egen bolig. Men dette er ikke en forsikring mod en lusket tyv, som gerne holder øje med et hus over længere tid og måske aflurer de alment benyttede tricks.

Man skal overveje to ting, når man skal have valgt husalarm. Vil man have en alarm med abonnement eller en alarm uden abonnement. En alarm med abonnement vil sige, at man betaler et månedligt beløb for at have den installeret og ved alarm sender selskabet en vægter ud, som ikke kan gøre forfærdeligt meget andet end at fastslå, at et indbrud har fundet sted. Sådan en udrykning koster gerne 1000kr per gang.

En husalarm uden abonnement vil sige, at du ejer alarmsystemet og modtager en sms eller lignende, når alarmen går i gang. Derfor kan du reagere med det samme og ringe til naboen, som så straks kan stikke hovedet ind i din bolig og se hvad der foregår og måske fastslå, at det blot var falsk alarm – uden at skulle have 1000kr for det.

Læs mere om uddybende specifikationer for hvad, du bør overveje, når du skal indkøbe et alarmsystem på: https://www.lockon.dk/alarm-guide/hvilken-alarmlosning-skal-jeg-vaelge.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *