Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerBoligøkonomiNyttige råd

Spar energi og penge ved at isolere varmerørene

Der er mange penge at spare ved at isolere varmtvandsrør og det er tilmed nemt selv at isolere rørene med rørskåle. Rørskålene kan købes i alle byggemarkeder og fås i flere varianter.

Materialeudgiften ved at isolere rørene ligger typisk fra 20 kr til 100 kr pr. løbende meter alt efter tykkelsen på rørene og hvor mange bukninger der er. Til bukningerne kan man købe særlige krumme rørskåle, så det er både nemt og hurtigt at isolere rørene. Hvis man selv isolerer rørene kan udgifterne tjenes hjem meget hurtigt, ofte tager det kun få måneder før der er en nettobesparelse.

Hvis varmerørene til brugsvand isoleres, spares der ikke kun på varmeregningen, men også på vandregningen, for når vandet er lang tid om at blive varmt, vil man ofte lade det løbe længere.

Det er selvfølgelig ikke alle steder i boligen, at man kan komme til at isolere rørene. F.eks kan de ligge nedstøbt i gulve, hvor det ikke er muligt at komme til at efterisolere.

Hvis rørene ligger på loftet eller i klimaskærmen vil det desuden være en rigtig god ide, at isolere grundigt for at reducere risikoen for frostsprængninger ved længerevarende perioder med frostvejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *