3 DIY projekter til efterårsferien

Redaktionen Boligøkonomi Leave a Comment

Gør det selv projekter er noget mange af os kan lide, og vi synes om at kunne sige ”det har jeg selv lavet” og sætte sit eget udtryk på tingene. Der findes mange gør det selv muligheder og i sær her op til efteråret og de mørke tider, kribler det måske i de flestes fingre om at komme i gang med nogle små renoveringer og efterårsfornyelser. Vi kommer med 3 forslag til projekter, du selv kan gå i krig med hen over efteråret og måske endda i ferien sammen med resten af familien.

Få styr på haven – bål sted

Haven bliver mest af tiden brugt i sommerperioden i Danmark, og det er her vi opholder os, hvis solen skinner og graderne er lune. Efteråret er ikke lig med, at haven skal falde hen og blive angrebet af ukrudt og gamle blade. Faktisk kan det være en god ting at holde liv i haven året rundt, og dermed får man også meget mere ud af sin have, selvom det er koldt udenfor.
En have kan særligt bruges i efteråret, så længe vejret er tørt, og vi blot kan trække i det varme overtøj. Der findes mange små opgaver, dig og din familie kan gå i gang med og det kan blandt andet være at grave ud til et hyggeligt bål sted, hvor familien kan samles til snobrød og skumfidusser i selskab med varm kakao. Find nogle store sten eller træstubbe, som kan danne rammen for bål stedet. Grav ud og fjern græsområdet og læg i stedet flis rundt om brændeområdet. Sæt også små lanterner rundt i haven og på terrassen og gør det hyggeligt med pyntegræskar rundt i de små bede. At pynte haven er med til at give lyst til at opholde sig mere derude og få meget mere ud af de dunkle eftermiddage i oktober og november.

Opfrisk børneværelset

Det behøver ikke koste en halv bondegård at lave små projekter på børneværelset. Faktisk kan en spand maling, en hjemmelavet stof- eller papirs guirlande tværs gennem rummet og nogle små lyskæder være nok til at danne et indtryk af fornyelse. Kender du nogen, der kan sy, eller er du selv ferm på en symaskine, kan du give dig i kast med at sy en masse store, bløde puder og lave et hyggehjørne med smukke lyskæder. Har dine børn et stort areal at boltre sig på og er der højt til loftet, kan du med få midler lave en hjemmelavet klatrevæg, som med garanti vil falde i god jord for de små. Anskaf en spånplade fra det nærmeste byggemarked, nogle gummiklodser og lidt maling. Gummiklodser kan du være heldig at finde i byggemarkedet også eller i hobbybutikker. Kig eventuelt på nettet.

Nyt udtryk med fliser og klinker

Maling kan gøre meget, men lige så meget kan fliser og klinker gøre ved et rums udtryk. De findes i alverdens farver, størrelser, mønstre og prisklasser. De pynter på badeværelset, i bryggerset og i køkkenet. Er man ikke klar på en hel væg med klinker, kan I starte med at sætte en mindre firkant op ved komfuret, der både pynter, men også skærmer af for madstænk op af væggen. Fliser kan findes i både små brugskunstbutikker, på nettet eller i byggemarkedet. Et hyggeligt efterårsprojekt I sammen kan gå i gang med.

Inspiration til bolig guides

Boliglån Guiden finder du meget mere inspiration til blandt andet boligen og guides til forskellige økonomiske- og kreative tiltag. Her finder du også artikler, der fortæller om de mange muligheder du har til at låne penge eller finde råd til renoveringer med mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.