Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

3 tips til at få en skøn ferie på budget

I disse tider, hvor priserne stiger på stort set alt, lige fra benzin, strøm, fødevarer, flyrejser, tøj osv. er der al god grund til at finde ud af, hvordan I kan holde en skøn ferie på budget, så det ikke vælter økonomien fuldstændigt. Der er nemlig ikke noget SU, løn eller andre ydelser, der er fuldt med på samme niveau som inflationen, og det gør, at man typisk har mindre at gøre godt med, når man skal holde ferie. Det er muligt her  at få tre gode tips til, hvordan du holder en skøn ferie på budget, så læs med her og bliv inspireret. 

Sommerhus 

Mens mange er vant til at tænke i flyrejser til udlandet, når de tænker på ferie, er vi blevet mere vant til at tænke ferie i Danmark efter Corona krisen. Det er en super vigtig opdagelse, i det Danmark indeholder storslået og meget varieret og unik natur, som endda nogle steder er på UNESCO Verdensarvslisten. Derfor kan det sagtens betale sig at leje et sommerhus i Danmark, og få fuld valuta for pengene, når I for eksempel bor ved Vadehavet, der er UNESCO verdensarv. Søger I efter disse steder, kan I også bo i Roskilde og se Roskilde Domkirke, der ligeledes er UNESCO Verdensarv. Hermed er der seværdigheder i Danmark, som hele familien kan få glæde af at opleve via et ophold i et sommerhus, og stadig føle, at I får samme unikke oplevelse, som var I i udlandet. 

Tag visse ingredienser med hjemmefra

Hvis I gerne vil spare på feriebudgettet, og ikke har brug for at gå ud at spise hver dag, som nogle ellers gør, kan I også tage visse ingredienser med hjemmefra. Det er fordelen ved at bo i et sommerhus fremfor et hotelværelse, at I har jeres eget køkken og her kan stå og lave diverse lækre retter, uden at det skal koste mere end hvis I var derhjemme. Tag for eksempel en surdej med hjemmefra, fuldkornsmel og salt, og I kan lave rugbrød i sommerhuset. I kan også tage mel og gær med til at bage boller med, hvilket I også kan bruge som sandwichbrød og pakke en dejlig picnickurv og lave hjemmelavede sandwich med det hjemmebagte brød. Så behøver ferien ikke at koste mere end en almindelig uge derhjemme. 

Vær sammen

Det koster aldrig noget at være sammen, helt enkelt. I er måske vant til altid at skulle købe jer til oplevelser, men de bedste oplevelser er samværet, nærværet og fællesskabet. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *