Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Nybyggeri

5 gode råd til nybyggerprojektet

Har du endelig fået realiseret nybyggerdrømmen og skal til at i gang med det store projekt? At bygge hus på egen hånd er et ufatteligt stort projekt, hvor det gælder om at have masser af tålmodighed og positivitet klar. Der kan nemlig opstå diverse former for problemer og uventede scenarier, der ikke ligefrem står på ønskelisten, når det kommer til byggeprojektet. Det er endvidere vigtigt at tage stilling til en række af sager, inden du og din partner går i gang med drømmeboligen. Hermed kommer fem gode råd angående overvejelser, som du skal gøre dig, inden nybyggerprojektet starter.

Læg en realistisk plan

Byggeprojekter har det desværre med at trække ud, og tit vil projektet først være færdigt efter 1-2 måneders forsinkelse. Dette skal du sørge for at tage hensyn til under din planlægning, så du undgår frustrerende situationer og søvnløse nætter. Hav masser af tålmodighed parat og sørg for hele tiden at skabe overblik, når nye udfordringer opstår. Hermed bliver hele projektet både lærerigt og underholdende, og du vil tænke tilbage på det hele som en spændende oplevelse.

Undersøg byggefirmaet

Inden du går i gang med diverse overvejelser omkring boligens inventar og rumfordeling, er det vigtigt, at du sørger for at vælge et professionelt byggefirma til at klare byggeprojektet. Tjek i denne forbindelse forskellige kundereferencer og sørg for at vælge et firma med masser af god erfaring. Byggefirmaet skal desuden have de nødvendige forsikringer og garantier, så du kan få de bedste løsninger, og så du ikke ender med et hus, der ikke er 100 % i orden.

Tænk i holdbare løsninger

Er I en stor familie, eller er det blot dig og partneren? Når jeres tanker omkring fordelingen af boligens plads og indretningsløsninger skal gå i gang, er det med at tænke langsigtet og ikke lade sig friste af år 2018’s bud på indretning. Tænk nøjagtigt på, hvad I i husstanden vil få brug for. Er I for eksempel en familie på fem, er en stor stue og et køkken ofte et must, mens parret på den anden side kan udnytte pladsen andre steder.

Vælg de rette materialer

I forbindelse med fordelingen af plads i den nye bolig, skal du, som noget af det næste, overveje, hvilke materialer du ønsker at have rundt omkring i det nye hus. Gulvtæpper kan være en god løsning til småbørnsfamilier, men trægulvet har også sine fordele. Tænk ligeledes over valget af fliser og klinker i blandt andet køkkenet. På nuværende tidspunkt holder du måske af de små klinker, men hvad med på længere sigt? Vælg kvalitetsmaterialer med et design, som vil passe godt ind i huset i mange år, og sørg ikke mindst for at anskaffe materialer, som du synes er flotte, og som du vil holde af om 20 år også.

Forlang økonomiske garantier

Hvis du vil undgå at betale for ubehagelige økonomiske overraskelser undervejs i byggeprojektet og hellere vil stå tilbage med et holdt budget, skal du sørge for at forlange en prisgaranti. Vent desuden med at betale for projektet, indtil det står helt færdigt, og sørg for at undersøge, om byggefirmaets garantier rækker udover den lovpligtige byggeskadeforsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *