Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Så meget koster en tilbygning

De fleste ønsker at lave tilbygninger på deres hus af forskellige grunde. Det kan være i forbindelse med en familieforøgelse eller lignende, hvor man behøver ekstra værelser til børnene. En anden grund kan være, at man ønsker at sælge huset, men man vil gerne have en højere pris for ejendommen, hvilket man kan få ved at tilføre huset nogle ekstra kvadratmeter. Det er forskelligt, hvad det koster at lave tilbygninger, og det afhænger mest af alt af, hvor smart man selv er. Der findes nemlig både billige og dyre metoder, hvor de billige løsninger mere eller mindre er lappeløsninger fremfor egentlige løsninger. Ønsker du at lave tilbygninger af høj kvalitet, skal du regne med en kvadratmeterpris på 20.000 kroner. Dog er det billigere, jo længere vestpå dit hus ligger i landet. Dette skyldes, at håndværkerne her er billigere, og du har samtidig også mulighed for at købe dine materialer til lavere priser. Når de 20.000 kroner nævnes som den forventede kvadratmeterpris, skal du dog her indregne både prisen for materialer og håndværkere inklusiv moms, og så er det faktisk ikke så dyrt igen at bygge til.

 

Hvad skal din tilbygning indeholde?

Prisen pr. kvadratmeter afhænger dog også af, hvad din tilbygning skal indeholde. Skal den indeholde køkken eller bad, vil det blive en del dyrere at bygge til, da der her skal flere installationer til i forbindelse med vand og varme. Skal din tilbygning indeholde køkken og bad, er du også nødt til at få nogle dygtige og professionelle håndværkere på sagen, da du ellers kan risikere, at installationerne ikke laves på den rigtige måde – og hermed skal det hele bygges om igen. Derfor kan du ligeså godt sikre dig, at dine tilbygninger laves korrekt fra starten af ved at udføre projektet i samarbejde med nogle professionelle folk, der har forstand på netop at lave køkken og bad i tilbygninger. Når du laver køkken og bad, skal du også huske at medregne omkostninger til hårde hvidevarer som vaskemaskine, opvaskemaskine osv.

 

Prisen kan altså risikere at løbe op med alle de ting, som du skal tage med i dine overvejelser. Undersøg derfor hvor meget du kan lave selv, inden du sætter håndværkere på det hele.

 

Har du brug for at tage et lån?

For at få råd til de mange omkostninger i forbindelse med dit byggeprojekt, kan du få brug for at tage et lån. Find de bedste kviklån på Hurtiglaanene.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *