Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Køkken

Renover dit køkken med stil

At skifte et køkken er ofte en dyr fornøjelse. Hvis du har et gammelt køkken, er det derfor er det godt, at du i stedet har mulighed for at renovere dit køkken. Når du renoverer dit køkken, er det først og fremmest vigtigt, at køkkenet er funktionelt. Dernæst er det en god idé at lade køkkenet passe til din og husets stil. Imidlertid er der dog en del ting, du skal have styr på, så processen bliver så nem som muligt. Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst og billigst renoverer dit køkken, får du her nogle gode råd, som kan hjælpe dig til nemmere at træffe de svære beslutninger.

Hvad skal køkkenet indeholde?

Der er nogle ting, som absolut skal indgå i et køkken, hvis det skal være funktionelt. Disse ting er:

  • En ovn
  • En kogeplade
  • En emhætte
  • Et køleskab og en fryser eller et køle/fryseskab
  • En håndvask
  • Arbejdsplads

Dog er der mange danskere, der også prioriterer plads til blandt andet en mikrobølgeovn, en kaffemaskine og en elkedel. Når du skal renovere dit køkken, er det en god idé at lave en liste over de ting, du absolut vil have plads til. Hvis du vælger at skifte dit gamle komfur ud til fordel for en kogeplade og en ovn, bliver pladsen nemlig ændret. Når du har lavet denne liste, kan du lave en plantegning over køkkenet, så du kan prøve at placere de forskellige apparater, så køkkenet bliver funktionsdygtigt.

Hvordan skal køkkenet se ud?

Når du har fået det basale med alle de forskellige apparater på plads, kan du gå i gang med at undersøge, hvordan du ønsker, dit køkken kommer til at se ud. Hvis du vil have en ny tekstur på dine køkkenlåger, kan det være nødvendigt at skifte dem ud. Hvis lågerne derimod er glatte, kan du nøjes med at give dem en klat maling eller sætte folie på, så lågerne skifter farve og får et nyt udtryk.

Udover køkkenlågerne og apparaterne har bordpladen også meget at skulle have sagt. Hvis dit hjem er prydet med lyse træsorter, men din bordplade er lavet i mørkt træ, kommer rummene i huset ikke til at hænge lige så godt sammen, som hvis du bruger samme træsort gennem hele hjemmet. Derfor er det også en god idé at skifte din bordplade, så din stil i resten af boligen kommer med ind i køkkenet. Hvis du blandt andet har andre møbler i dit hjem, som er lavet af ask, kan du få en bordplade i ask, så din køkkenet også bliver prydet med din personlige stil. Bordpladerne kan nemt overfladebehandles med olie, så den får den nuance, der passer til dine andre møbler.

Gør køkkenet personligt

Udover at ændre selve køkkenets udseende og udskifte apparater, kan du også vælge at gøre køkkenet personligt ved eksempelvis at hænge hylder og billeder op og indsætte pynteting og nips. Dette kan være med til at gøre køkkenet til et hyggeligt rum, som hele familien kan samles i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *