Den komplette guide til renovering af dit hus

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Du ville formentlig blive forbavset, hvis du vidste, hor stor del af Danmarks energiforbrug, der anvendes i bygninger. Hvis vi skal overholde målsætningen om at omstille Danmarks energiforsyning til vedvarende energi i 2050, er det vigtigt, at de private husejere kommer med på vognen.

I en verden hvor rigtig mange ting bliver hurtigt udskiftet, er bygninger en af de ting, der forbliver længst tid. Mange huse er i dag over 50 år, og man kan derfor antage, at de formentlig også vil stå der i 2050. En bygning bygget for 50 år siden er højst sandsynligt ikke miljøvenlig.

Derfor er det altafgørende for målsætningen og det globale miljø generelt, at det er de helt rigtige fremtidssikrede løsninger, der anvendes for at sikre, at de danske boliger bliver energieffektive og bæredygtige. Hvordan dette kan gøres mest overskueligt og effektivt, kan du læse, i det der følger.

Hvorfor bør jeg energirenovere?

Der er rigtig mange gode grunde til at energirenovere og få til at lade være. Følgende er en oversigt over, hvorfor du bør gøre det:

  • Lavere varmeregning: Ved at være effektiv i din energirenovering taber din bolig mindre varme. Det resulterer i en glad pengepung og derved en sundere økonomi
  • Et sundere indeklima: Væsentligt mindre træk og kulde. Du kommer eventuelle skadelige stoffer som asbest til livs.
  • Mere komfort: Uden træk og kulde er det lettere kontinuerligt at ramme den rigtige temperatur.
  • Æstetiske årsager: Under en energirenovering bliver der taget højde for at løsningerne skal have fokus på moderne arkitektur og husets udseende.
  • Øgets salgsværdi: Din bolig stiger væsentligt i pris, når du energirenover.
  • Du skåner klimaet: Dit CO2-forbrug falder, når du energirenoverer. Ved at gøre dig mere uafhængig af fossile brændstoffer gavner din renovering klimaet.

Hvad kan jeg energirenovere?

Der er rigtig mange muligheder, når du energirenoverer. Følgende er en opsummering af de mest benyttede tiltag:

  • Loft og -tagkonstruktioner: Det er en mulighed for meget bedre isolering i din bolig. Taget er et potentielt område for rigtig meget spild-energi.
  • Facade, døre og vinduer: Dette er måske det område, hvor du kan opnå den største besparelse. Det kan dog også være et stort projekt at renovere facaden. Hvis du mere eller mindre skal renovere hele facaden, kan det tage et godt stykke tid. I så fald vil det være en god idé at få nogle kompetente entreprenører til at hjælpe med en byggepladsindretning. I Danmark er der krav til både arbejdernes sikkerhed, til miljøet og lydniveauet. Det kan en sådan entreprenør hjælpe dig med at overholde. En udskiftning af døre og vinduer kan virkelig også gøre en forskel.
  • Gulv og kælder: Ligesom med loftet er kælderen ofte en kilde for dårlig isolering.
  • Installering af varmepumpe og solceller: Hvis du virkelig vil være på forkant med udviklingen er disse tiltag, det du skal skyde efter.

Kan jeg få hjælp til finansiering af min renovering?

Hvis du vælger at skåne miljøet med din renovering, er der gode muligheder for at få hjælp med finansieringen. Ved en energirenovering er der lavere renter i banker og realkreditinstitutter. Renten er lavere hos institutterne, hvor oprettelsesgebyret til gengæld også er højere. En tommelfingerregel lyder på, at dit lån skal beløbe sig op på omkring 250.000 kroner før det kan betale sig at låne hos institutterne.

Derudover kan du både søge om finansiering hos energiselskaber samt om håndværkerfradrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.