Dræbersneglene melder deres ankomst – Sådan bekæmper du dem effektivt

Redaktionen Hus og have, Udvalgte artikler 1 Comment

Dræbersneglen – også kendt som den Iberiske skovsnegl, med det latinske navn Arion vulgaris, er enhver haveejers skræk. I Danmark anses den for at være en invasiv art, idet den ikke oprindelig hører til i den danske natur. Dræbersneglen har imidlertid formået at sprede sig voldsomt i de danske haver, godt hjulpet på vej af haveejerne selv. Dræbersneglene har det nemlig med at gemme sig i kompost, havejord og planter, så det er svært at holde sin have helt fri for sneglene.

Derfor kaldes de dræbersnegle

Det er uvist hvorfor den iberiske skovsnegl har fået tilnavnet “dræbersnegl”. Mange haveejere har dog måttet erfare, at dræbersneglen kan være en yderst glubsk og destruktiv gæst. Sneglene er endda så glubske, at de kan finde på at optræde som kannibaler overfor artsfæller eller andre sneglearter.

Dræbersneglene lægger op til 400 æg på en sæson

Dræbersneglene er noget af en pestilens i køkkenhaven, da disse snegle er altædende. De spiser alt på deres vej. De formerer sig ganske hurtigt, da hver eneste dræbersnegl kan lægge op imod hele 400 æg på blot en sæson. Dette betyder at bestanden vokser ganske eksponentielt, så man bør slå til fra starten af foråret, hvis man vil sneglene til livs!

Sådan kan du forebygge dræbersnegle

Man kan gøre forebyggende arbejde selvfølgelig – højbed kan overvejes som en form for sneglehegn, som sneglene simpelthen ikke kan komme igennem. Man kan overveje kobberhegn, som bærer en elektrisk ladning, der sender et chok igennem sneglen og skræmmer den væk. Men hvis man ikke er ude på at afskrække eller vifte sneglene væk, men derimod vil dem til livs, er der mange metoder at tage i brug.Et højbed kan være en god løsning hvis der er mange snegle i haven.

Sådan bekæmper du dræbersneglene

Mange af metoderne til bekæmpelse af dræbersnegle er ikke så humane. Du kan f.eks.  hakke dem over med en spade eller indsamle dem og aflive dem ved kogende vand – det er effektive metoder, der kan reducere bestanden betydeligt.
Man kan også eksperimentere med en ølfælde – Et plastikkrus nedsænket i jorden fyldt op med øl. Den gærede aroma fra øllet tiltrækker sneglene, som kravler tættere på og falder i. Man kan skifte øllet ud en gang hver dag eller hver anden. Så passer den sig selv i mellemtiden og tager derved livet af sneglene lige så stille.
Find flere kreative metoder til at slippe af med dræbersneglene her:

http://www.stopsneglene.org/10-bedste-maader-at-bekaempe-draebersnegle/

http://www.naturstyrelsen.dk/Naturbeskyttelse/Artsleksikon/Dyr/Bloeddyr/Snegle/Iberisk/Bekaempelse/

Comments 1

  1. Hvis man ikke har forsøgt sig med det kogende vand, vil jeg hurtigt kaste en advarsel ud. Undgå det hvis du har sart mave. Jeg gjorde det for nogen år tilbage, og om end det er effektivt, er vandet bagefter utrolig ulækkert og stinker helt forfærdetlig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.