Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og haveværktøj

Valg af Buskrydder

Hvis du skal have trimmet den omkringliggende vegetation – om det så drejer sig om græsplænen, buskadset eller det lave krat i din baghave – skal du have fat i en buskrydder. En buskrydder kan godt gå hen og koste flere tusind kroner, så det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Derfor er det vigtigt at man vælger fornuftigt og finder den rette buskrydder til lige præcis dén slags opgaver, som den skal benyttes til.

Hvilken type buskrydder skal jeg vælge?

Der skelnes først og fremmest mellem tre slags buskryddere. Den el-, benzin- og batteridrevne buskrydder.

Den eldrevne buskrydder

Den eldrevne skal være forbundet med en strømforsyning via en ledning, som altså skal slæbes rundt undervejs. Dette kan blive noget problematisk, hvis havearealet er stort. Udover dette ene problem er den eldrevne buskrydder effektiv og nogenlunde støjsvag. Benyt denne derfor helst til ordinært havebrug og overvej mærker som Black & Decker, Bosch og Gardena.

Den benzindrevne buskrydder

Den benzindrevne buskrydder anses for det bedste stykke værktøj af have med at gøre. Den er mobil, da du ikke behøver slæbe nogen ledning med og det er også i denne kategori, at man finder de mest effektive buskryddere. Den er dog ikke specielt støjvenlig. Denne kan bruges fra alt til ordinært havearbejde til større opgaver fordelt udover store arealer. Overvej mærker som Husqvarna og Draper.

Den batteridrevne buskrydder

Den batteridrevne buskrydder er også som den benzindrevne vældig mobil. Nyopladede batteriers levetid er dog cirka omkring 20 minutter, så der skal skiftes i ny og næ. De batteridrevne buskryddere er meget støjvenlige og kan overvejes som brug til ordinært hjemmehavearbejde, da batteriernes levetid godt kan blive problematisk til større opgaver.

Hvor meget koster en buskrydder?

Kvalitet og pris hænger oftest sammen ved køb af buskrydder. Jo flere penge du investerer i værktøjet, jo mere kraft og længere levetid kan du forvente. Derfor, hvis du pejler efter at bruge din buskrydder i mange år fremover til brug på større arealer, skal du være klar på at smide et par tusinde kroner efter den. Derimod hvis du blot leder efter en buskrydder til at udrydde lidt vegetation i baghaven, kan du godt tillade dig at spare på det plan, da du måske ikke har brug for en enorm kraft i dit værktøj.

For inspiration til hvilken model du bør købe, kan du læse om forskellige modeller og deres specifikationer i denne artikel. http://www.husplushave.dk/billig-buskrydder/

Du kan også lade dig inspirere af denne video:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *