Du skal huske at rense dine tagrender

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Vidste du godt at tilstoppede tagrender kan forårsage store skader på et hus? Manglende rensning af tagrender kan være årsag til fugtskader, frostskader og vandskader. Tilstoppede tagrender kan på kort sigt give råd og svamp på husets træværk – døre, vinduer og udhæng. Det kan også forårsage frostsprængninger på malede eller pudsede facader. Med tiden kan det også være medvirkende til indvendige skader, som for eksempel fugt eller svamp i kælderen. Og endnu værre så dækker forsikringen ikke disse skader, hvis det skyldes tilstoppede tagrender.

Er du meget udsat for tilstoppede tagrender?

Bor du tæt på store begroninger som for eksempel træer og lignende, så er du i større risiko for at dine tagrender stopper til med blade og kviste fra træerne. Bor du i en byzone, uden de store beplantninger, vil det oftest være mos fra taget som stopper dine tagrender. Afhængig af hvor du bor, varierer hyppigheden for at rense tagrenderne. Men du skal nok regne med, at du minimum skal rense dem en gang i året.

Kan du selv rense dine tagrender?

Du kan sagtens selv rense dine tagrender, men det kræver selvfølgelig, at du har mod på at stå på en stige i flere meters højde og udføre arbejdet. Har du ikke det, er der heldigvis gode alternativer, som er til at betale sig fra.

Mange virksomheder der udfører algebehandlinger og tagrensninger, tilbyder nemlig også at rense dine tagrender, samtidig med at de udfører algebehandlingen eller rensningen af dit tag. Her kan være penge at spare for dig. Algebehandlinger kører ofte på abonnement, og til vælger du en tagrenderens samtidig med algebehandlingen, kan du køre det ind over det samme abonnement, og få en god rabat.

Mange af de store virksomheder har specialudviklet udstyr, der gør dem i stand til at støvsuge dine tagrender, selv i mange meters højde. Det betyder at opgaven kan løses hurtigt og dermed til en billig penge for dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.