Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Nyttige råd

Få overskud i økonomien med et køb på afbetaling

Er din konto allerede tæt på nulpunktet, selvom det kun er midt på måneden? Har du lovet børnene nye cykler, eller har du brug for at rejse væk fra det regnvåde, danske efterårsvejr? Der kan være rigtig mange gode grunde til at søge overskud i økonomien med et lån. Der er dog også en række punkter, som du bør være opmærksom på, inden du låner penge. Her får du nogle tips, som nemt får dig ud på lånemarkedet og tilbage igen med den gode økonomi i behold.

Hvad er et lån?

Et lån online er et forbrugslån, som sikrer dig penge på kontoen i en fart. I modsætning til et banklån går der altså ganske kort tid fra du ansøger om et lån, til din ansøgning er behandlet, og du kan få pengene udbetalt. Ofte kan det ske på nogle få timer, eller i hvert fald senest i løbet af den efterfølgende dag. Den kreditgodkendelse, som foregår i banken, kan ofte være ganske omstændig, men udbyderen af lån online og køb på afbetaling fokuserer ikke på hvem du er, blot at du ikke er registreret i RKI. Derudover er køb på afbetaling oftest på mindre beløb, og med kortere løbetid, end et banklån.

Find de bedste lån

Har du behov for at låne penge, er guiden på koeb-paa-afbetaling.dk et godt sted at starte. Her har du bl.a. mulighed for at sammenligne lån fra mange forskellige formidlere, så du kan finde det lån, der passer bedst til din situation. Der er særligt én bestemt gruppe nøgletal, du skal være opmærksom på, når du sammenligner lån. Det drejer sig om lånebeløb, den månedlige ydelse og kreditomkostningerne.

Lånebeløb

Lånebeløbet er naturligvis i fokus, da dette beløb er det centrale i låneprocessen. Giv dig god tid til at overveje hvor mange penge, du har brug for at låne og lad dig ikke friste af, at låneudbyderen tilbyder dig at låne dobbelt så mange penge til den samme rente; et større lånebeløb vil tage længere tid at afbetale, og vil derfor også være dyrere.

Månedlig ydelse

Den månedlige ydelse er det beløb, som du betaler af på dit lån hver måned. Det er endnu et meget centralt tal, som du bør have med i dine beregninger. Opfordringen er, at du bruger tid på at få et godt overblik over din økonomi. Hvis du ikke allerede har lagt et budget, burde du måske gøre det. Der findes flere gratis muligheder for budgetlægning på nettet, hvor du bare skal indtaste nøgletal som løn, diverse aconto-udgifter, husholdningspenge etc., hvorefter du vil blive præsenteret for et overskueligt billede af din økonomi. Når du har overblikket over din økonomi, ved du også hvor mange penge, du kan sætte af til afbetaling af lånet hver måned.

Kreditomkostninger

Det koster penge at låne penge, og de faste udgifter forbundet med lån er henholdsvis renter og etableringsomkostninger. Hvad du i sidste ende betaler i rente og for at etablere lånet, er meget forskelligt, men for at give dig en idé om det, bør du altid kigge efter det beløb, der står anført som kreditomkostninger. Dette beløb dækker over samtlige udgifter, der er forbundet med lånet, altså både renter og diverse gebyrer. Når du skal sammenligne forskellige lånemuligheder, er det derfor kreditomkostningerne eller de årlige omkostninger i procent (ÅOP), du bør kigge efter.

Tænk dig om og vælg det rigtige lån

Står du og mangler penge nu og her, er det naturligvis en stor fordel, at kunne ansøge om lån på få minutter, og have pengene på kontoen inden for få timer. Desværre har det også den ulempe, at lånet ikke altid er planlagt og gennemtænkt. Folk tager sig ikke tid til at overveje deres økonomiske situation, og ender ofte med at optage et forkert lån. Enten låner de flere penge, end de egentlig skulle bruge, eller også låner de for få, så de bliver nødt til at optage endnu et lån.

Der er også mulighed for, at de vælger et lån, som skal afbetales hurtigere, end de har mulighed for. Dette kan have alvorlige konsekvenser, da et misligholdt lån vil være en omkostningsfuld affære. Det vigtigste råd er derfor; gennemtænk situationen inden du låner, og planlæg lån og køb på afbetaling så godt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *