Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerBoligøkonomiNyttige råd

Facadeisolering fjerner kuldebroer

Langt de fleste ældre boliger lever ikke op til moderne krav om isolering. Efterisolering af loftet, hulmursisolering og udskiftning af vinduerne er oplagte tiltag, som kan give kontante besparelser på varmeregningen. Hvis huset står foran en gennemgribende renovering eller ombygning, vil det være en god ide, at lave en samlet plan for at reducere boligens energiforbrug, i stedet for at sætte ind med spredte tiltag. Ved en større renovering af huset kan det f.eks. være nødvendigt at indtænke en komplet facadeisolering af hele huset.

Den helt klare fordel ved en isolering af facaden er, at kuldebroerne helt kan elimineres. Der findes flere forskellige gennemprøvede løsninger, når huset skal have en ny overfrakke på, f.eks. skalflex, eller Rockwool Facadesystem, hvor hårde isoleringsmåtter fastgøres på ydervæggene, forstærkes med armeringsnet og afslutningsvis pudses op. Resultatet er en vejrbestandig og brandsikker klimaskærm, som effektivt eliminerer kuldebroer og kan føre boligen op til moderne isoleringsstandarder.

Læs mere her:

Rockwool facadeisolering

Skalflex facadeisolering

One thought on “Facadeisolering fjerner kuldebroer

  • Som tillæg til facadeisolering, er det oftes at det bliver brugt på huse der er ældre end 1970erne. Dengang isolerede man ikke husene som man har gjort de sidste 25-30 år. Dette gør at kulden nemmer trækker igennem murværket.
    Hulmursisolering foregår ved at man borer huller i væggene, og derefter puster isolering ind melle de to mure (indermuren og ydermuren).
    Tillægsisolering eller facadeisolering mure man op omkring husets ydervægge. Derefter ligger man et lag puds, som er med til at give en flot facade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *