Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

NybyggeriNyttige råd

Halogen indbygningsspots

Indbyggede halogenspots er blevet meget populære og egner sig til næsten alle rum i boligen. Monteringen og tilslutningen skal udføres af en elektriker og der skal beregnes plads nok i loftshulrummet, ca. 15 – 25 cm frirum, så der er plads til en safebox oven over. Safeboxen har til formål at holde isolering m.m. væk, sikre mod overophedning og holde dampspærringen intakt.

Hvis man ikke ønsker at montere en safebox, findes der spots, som har en indbygget afskærmning, så man kan montere spotten direkte i loftet uden yderligere brandsikring. Fordelen ved denne type spots er også, at den kræver mindre plads og reflekterer varmen nedad.

Hvis man vælger spots der bruger alm. netspænding (230V) kan der bruges almindelige 1,5 mm2 installationskabler og man sparer transformatoren. Hvis man selv begynder at forlænge ledningerne ved lavvoltslamper er der risiko for, at underdimensionere tykkelsen af ledningerne, med deraf følgende risiko for overophedning af ledningerne og brand. Desuden skal man ved lavvoltsbelysning finde et egnet sted at placere transformatoren hvor den kan komme af med varmen.

I de fleste tilfælde vil det altså være både nemmere, billigere og sikrere at montere loftsspots, der bruger alm. netspænding i stedet for en lavvoltsløsning. Begge typer indbygningsspot kan laves med lysdæmpning.

Skift evt. halogenpærerne ud med LED pærer som har et meget lavt energiforbrug.

3 thoughts on “Halogen indbygningsspots

 • Indbygningsspot og Downlight
  Inden for Lamper og belysning og indbygningsspot der må indbygges direkte op i loft og isolering kan jeg anbefale at se på det store online udvalg her ved http://www.ranlight.dk

  Og har du spørgsmål til Lamper og belysning, samt indbygningsspot og Downlight er du velkommen til at kontakte os [email protected] der er nu flere muligheder for at montere indbygningsspot under dampspærren fordi de nyeste indbygningsspot og Downlight er med en så lav indbygningshøjde at de ikke bryger dampspærren.

  Samtidig er der meget tid at spare for elektrikeren ved at montere en indbygningsspot som er komplet og klar til direkte montering i dit loft.

 • Indbygningsspot og Downlight.
  Der er kommet helt nye indbygningsspot med meget lav indbygningshøjde på kun 63mm på http://www.indbygningsspot.dk de nye spot er fra det danske firma Nordtronic som forhandles af Indbygningsspot.dk

  De nye Quick Install indbygningsspot fra Nordtronic er på 230v og med Gu10 fatning som gør det meget nemt at skifte til LEDpære og med den nye monterings type som er patenteret er der ingen synlig stål ring der holder lyskilden.

  Monteringen sker efter samme princip som ved montering at forfradåser og uden den synlige stål ring der normalt holder lyskilden giver det et langt mere enkelt og elegant udtryk til belysningen i loftet.

  Se det store udvalg af Downlight og Indbygningsspot ved http://www.indbygningsspot.dk som har salg af belysning til både private og til de proffesionelle installatørere der går efter et super kvalitets produkt uden reklamationer.

  Alle spot og Downlight der komer fra Nordtronic er med dampspærre beskytter og pakning hvis dampspærren skulle brydes en komplet spot med nem montering i loftet.

 • Peter Jensen

  Det gode med LED pærer er at de ikke bliver særlige varme. De bliver max lune i temperaturen. Men selvom at LED pærer har en lavere strøm forbrug, skal der stadig anvendes 1,5m2 ledning ved installation.

  Jeg har for et stykke tid siden købt 30 stk LED indbygningsspot fra http://www.led-manden.dk/9-led-indbygningsspot og der havde vi en elektriker på besøg for at installere spottene. Efter installering af LED indbygningsspots faldt vores strømforbrug med 70 procent. Sikke en besparelse at mærke året efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *