Har du købt et håndværkertilbud?

Redaktionen Boligforbedringer

Har du valgt at købe et hus, som for alvor trænger til en kærlig hånd? Fordelen ved sådan et hus er, at du kan lave det meste ”fra bunden”, og det bliver præcis, som du ønsker det, men uden det bliver et hus helt uden sjæl og personlighed. Huset har sine små skævheder, men det bliver samtidig nyt og lækkert. Men hvordan håndterer man lige sådan et hus? Hvor er det bare at starte og slutte?

Planlægning og overblik

Først og fremmest er det en rigtig fornuftig idé at få sig et overblik. Hvordan er husets stand? Hvor meget skal der laves? Gør det så konkret som muligt. Skriv en liste over hvert rum. Skriv ned hvad der skal laves, og hvor meget det vil komme til at koste. På den måde mindsker du chancen for uforudsete opgaver og udgifter. Måske du har brug for nogle maskiner, du ikke selv har. Så sørg for at kontakt nogle mennesker, som kan hjælpe dig med dette. Det kunne f.eks. være en rendegraver til dine udendørsarealer.

Én ting ad gangen

Når du står der med et helt hus, som kræver så meget arbejde, kan det hurtigt virke meget uoverskueligt. Dog er det simpelthen bare med at sørge for at tage én ting ad gangen. Sæt ikke gang i for mange projekter ad gangen, så du ender med at gå død og stå tilbage med en masse løse ender. Det er bedre at have gang i 1-2 ting, som du kan gå frem og tilbage fra.

Få hjælp, hvor du kan

Husk, at du ikke nødvendigvis skal kunne alt. Selvom der er noget fedt over at kunne sige, at du har lavet alt selv, kan det altså bare blive nødvendigt med noget hjælp udefra. Du kan lige så godt få professionel hjælp til det, du ikke selv er erfaren i.