Hjemmerenovering: gør-det-selv eller ej?

Redaktionen El-arbejde Leave a Comment

Er du ved at gøre klar til en renovering af din bolig? Om det er hele boligen eller blot enkelte rum, så kan det være et lidt overvældende projekt, men det er så lækkert, når det er blevet gjort. Det store spørgsmål er: skal man gøre det hele selv eller søge professionel hjælp? Læs med her!

Kan man klare el-arbejde selv?

Som oftest er det værste, der kan ske, når man står med et gør-det-selv-projekt, at det ikke bliver helt, som man havde forventet. Det er dog lidt noget andet, når der er tale om el-arbejde. Det kan nemlig være farligt at pille ved el, hvis man ikke har god forstand på det. Af den årsag er der nogle ting, som er lovpligtigte at få fikset af en uddannet elektriker. Elektriker i Århus, hvis du bor i omegnen, kan hjælpe dig med helt nye elinstallationer eller udvidelse af de installationer, du allerede har. De ting du godt kan udføre selv, hvis du besidder evnerne til det, er fx at trække ledninger, montere lamper, skifte opvaskemaskine eller andre hvidevarer. Men er du i tvivl om, hvor succesfuldt det ville blive at klare det selv, kan det nok anbefales bare at holde sig til professionel hjælp.

Håndværkere eller egen håndkraft?

Skal der renoveres gulve, vægge eller facaden udenfor på en bolig, så skal der nogle gange værktøj og materialer i brug, man ikke just er vant til at lege med i hverdagen. Har du skruet hænderne rigtigt på, og er du hurtig til at lære gennem en instruktionsguide eller en video på nettet, så kan du sikkert godt klare mange af opgaver selv. Men hvis man ønsker det flotteste resultat uden at skulle lave det om igen og igen, så kan man altid få fat i nogle dygtige håndværkere. Find nogen der er eksperter på det gældende område.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.