Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerBoligøkonomiNyttige råd

Jordvarme kan halvere din varmeregning

Jordvarme eller luftvarme kan give en årlig besparelse på op til 50 procent sammenlignet med et udtjent oliefyr. Har du et gammelt olie eller gasfyr som trænger til udskiftning, bør du overveje, at anskaffe en varmepumpe i stedet for.

En varmepumpe udnytter varmen i luften eller den oplagrede solenergi i jorden. En varmepumpe har en energieffektivitet på 3-4 gange den energimængde, der forbruges til at drive varmepumpen. Luftvarmepumpens energieffektivitet er lidt lavere end jordvarmepumpens, men totaløkonomien er stadig langt bedre end med et gammelt oliefyr.

En varmepumpe kan sagtens kombineres med et solvarmeanlæg, som kan hjælpe med til at spare på elforbruget i sommerhalvåret.

Hvis du bor i en af de større byer med billig fjernvarme vil det stadig være mere fordelagtigt at koble sig på fjernvarmenettet, men for alle som ikke har adgang til billig fjernvarme er en varmepumpe den oplagte løsning, både for pengepungen og miljøet. Overvejer du at investere i en varmepumpe, så læs energistyrelsens nye side : www.varmepumpesiden.dk og se også deres links til bl.a. elsparefondens oversigt over A-mærkede varmepumper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *