LED lys, fremtidens lyskilde

Redaktionen Boligforbedringer, Nyttige råd 5 Comments

Ifølge et nyt EU direktiv skal de matte glødepærer gradvist udfases fra 2009 til 2012 og erstattes af mere energieffektive lyskilder. Der findes allerede et brugbart alternativ, nemlig de traditionelle energisparepærer, som i virkeligheden er en slags lysstofrør med facon som en pære.

En energisparepære bruger mindre strøm end en glødepære, men indeholder desværre små mængder kviksølv, som kan udgøre en risiko for miljøet hvis de udtjente pære ikke afleveres til genbrug.

LED (light emitting diode) indeholder derimod ikke kviksølv og har en endnu længere holdbarhed end andre lyskilder. Samtidig er energiforbruget meget lavt fordi varmeafgivelsen er lav. Med andre ord, så bliver en større del af elektriciteten omdannet til lys og en mindre del til varme, end i en glødepære.

Levetiden for lysdioder er mere end 50.000 timer, i modsætning til kun ca. 1000 timer for en almindelig glødepære og ca. 10.000-15.000 timer for energisparepære. Der er løbet af de sidste år sket en stor udvikling af lysdioder og man må forvente, at lysdioderne inden for en overskuelig fremtid vil overtage en stor del af markedet. Samtidig falder priserne løbende, hvilket gør lysdioderne til et stadigt mere økonomisk fordelagtigt valg.

Fordele:

Lang levetid, lavt energiforbrug, god totaløkonomi, tænder på fuld styrke med det samme også selvom det er koldt. Kan tåle at blive tændt og slukket mange gange. Passer i de fleste lamper uden at fylde for meget.

Ulemper: Prisen er stadig forholdsvis høj sammenlignet med andre pærer. Dette opvejes dog ofte af den meget længere levetid.

Farvegengivelsen er endnu ikke helt på højde med glødepærer, men der findes fabrikater som kommer meget tæt på.

Lysstyrken (målt i lumens) i en LED pære er ofte mindre end hvad en tilsvarende glødepære kan præstere.

Kan ikke tåle høje varmepåvirkninger fra omgivelserne.

Egner sig bedst til spots, eller lamper hvor lyses skal koncentreres i en retning.

Comments 5

 1. Fedt at der efterhånden er ved at komme så meget fokus på LED belysning. Det burde være normalt at man bliver anbefalet LED belysning når man f.eks. bygger om og ansætter en installatør.
  Jeg fik installeret LED belysning for et par måneder siden på mit kontor, og vidste faktisk ikke meget om produktet før vores leverandør informeret os om fordelene herom.
  Vi handelede direkte på nettet og blev guidet over telefonen. Det fungeret fint og resultatet lever op til vores forventninger, både økonomiske og æstetiske.
  Jeg kan anbefale http://www.greenline.dk da de har et godt udvalg af LED belysning, og ellers er der mange andre firmaer på nettet som også udbyder disse produkter.

  Håber på at fremtiden byder på endnu flere produkter i denne genre. Dejligt når man har miljøet på sinde, at man også kan efterleve det via sin indretning.

 2. Dear Sirs or Madam,

  Greeting for you.

  We specialized in LED Bulbs,LED Underwater, LED Downlight,LED Tube,LED Panel,LED Spotlights,LED Wall washer, LED Strips,LED Solar,LED Unerground, LED Downlight,Solar Changer,LED Street,LED Tunnel and led dimmable so on. l come from China ,l can offer you super quality and reasonable price. Hope have chance cooperate with you.

  We thought CE & RoHS certificate,have two and three years warranty . http://www.nantonin.com is our website, l think you can find iterms you are interested in.

  I wish you beautiful day. May everything good comes your way and wish a lot of sucess your company.

  I look forward recieving your inquiry.

  With best regards

  Michelle Wen

  Shenzhen Nantonin Opto-Electronic Co., Limited
  Add: F10, Chuangjian Building, Qianjin Road, Bao’an District, Shenzhen,China P.C:518101
  Tel: +86-755-29127922turn 24
  Fax: +86-755-29127970
  MSN: [email protected]
  Skype: sales07.nantonin

 3. DL Lighting Co.,Ltd. Is a local corporate which focus on R&D, producing, marketing and service of Green lights like Led tube light, Led Panel light, Led Bulb light, Led Flexible Strip, Led Downlight, Led Spotlight, Led Street Light & Solar Street Light.

  Our mission is that, develop green energy for contributing to the realization of a harmony society and stop global warming, build a better life.

  Our Concept is that strive to provide you:
  Best quality: we know that quality is our life! We pursue perfect and keep improving!
  Competitive prices: Control cost strictly for better prices to our clients!
  Best services: Be honesty, integrity and self-improvement!

  We Welcome to your contact and be honorable to work with you!

  Thank you.

  E-mail;[email protected]
  Phone: 86-134 8218 9825
  MSN:[email protected]
  Skype:dl-sales

 4. Dear Sir / Fru:

  Hilsen til dig!

  Bare få den information og vide, at du er i markedet for LED pærer og LED fleksibel strips, som kommer inden for rammerne af vores forretningsaktiviteter.
  Vi er glade for at introducere os til dig som en fabrik med 6 års erfaringer specialiseret sig i fremstilling og markedsføring af forskellige typer af LED fleksibel strips og LED pærer. For nem reference, kan du besøge vores hjemmeside: http://www.hawmart.com
  Hvis du er interesseret i vores produkter, er du velkommen til at kontakte os, vi håber at få mulighed for at arbejde sammen med dig i fremtiden. Og vi er i stand til at citere dig meget konkurrencedygtige vilkår.

  Deres tidlige svar vil blive værdsat.

  Din hilsen

  Selena fra Shenzhen Hawmart Lighting Co, LTD

 5. LED Downlight og LED Indbygningsspot

  Inden for Indbygningsspot og Downlight er der ved at komme stor fokus på grund af de store besparelser der kan findes, skal du bruge led belysning så er der et stort online udvalg ved http://www.ranlight.dk

  Der er LED Downlight og LED Indbygningsspot i 12V komplet med transformer og der er flere af de nyeste Indbygningsspot og downlight med LED pære som har Gu10 fatninger mange af de nyeste spot har en lav indbygningshøjde så de går fri af dampspærren.

  Skal du bruge Indbygningsspt og downlight og har spørgsmål til denne form for belysning er du velkommen til at kontakte os på [email protected] men du kan se det store udvalg og lade dig inspirere først http://www.ranlight.dk rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.