Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Leder du efter nye belægningssten til din terrasse, indkørsel, havesti eller lignende? Så læs med her.

I løbet af de sidste par generationer er det blevet særdeles populært at anvende belægningssten i haver eksempelvis i form af terrasser, havestier, indkørsler osv. Det skyldes formentlig, at stenene er med til at skabe et meget lækkert og moderne udtryk, og at de ydermere er meget klassiske og tidsløse, fordi de ikke går af mode eller lignende. En anden fordel ved at benytte sten som belægning i din have kan være, at de fås i mange forskellige faconer, typer, farver, størrelser og så videre, og derfor er der med garanti en type af belægningssten, der vil passe perfekt ind i din have. Men netop fordi der er så mange forskellige typer af belægningssten, kan det være ret svært at vælge hvilken en, der ville passe perfekt ind i haven. Der er dog herregårdsstenen, som altid er sikker at gå med, fordi den er super robust og aldrig går af mode.

Men hvad er herregårdssten, og hvorfor er de fordelagtige at bruge som belægning i din have? Herregårdssten er lavet af beton, hvilket gør, at de er ekstremt stærke, idet beton jo er et holdbart materiale, der holder mange år fremadrettet. Herregårdssten har desuden et forholdsvis rustikt og moderne udseende, hvilket giver terrassen, indkørslen eller havestien et naturligt og lækkert udtryk. De er desuden kendetegnet ved at have slåede kanter, hvilket ligeledes bidrager til udtrykket. Herregårdssten kan også benyttes til andet end terrasser, indkørsler eller havestier. Det kan for eksempel være i havebede, til trappetrin, til kantsikring og så videre.

Fordi herregårdssten er mindre end nogle andre typer af fliser, er de nemmere at håndtere. Så hvis du er typen, der begiver dig ud i klar-det-selv projekter, vil herregårdssten ikke være det mest komplicerede at arbejde med. Du kan naturligvis også vælge at få hjælpe fra nogle professionelle.