Moderniser den åbne pejs med en pejseindsats

Redaktionen Boligforbedringer, Lov, ret og råd 1 Comment

I mange huse fra 60’erne og 70’erne er der åbne pejse. En åben pejs giver hygge i stuen (og til tider røg), mens det meste af varmen forsvinder lige op i skorstenen. Som varmekilde i huset har den åbne pejs en håbløs dårlig energieffektivitet, men med en moderne pejseindsats kan hyggen bevares samtidig med, at pejsen kan udgøre et reelt supplement til opvarmningen af boligen.

Der findes flere leverandører af moderne og stilfulde pejseindsatser, som kan tilpasses målene på den gamle pejs.

Pejseindsatserne kan fås med glas i både en og to sider og som tunnelpejse, hvor man kan se igennem pejsen fra et rum til et andet.

I nogle tilfælde er det nødvendigt at eftermontere en isokern og en renselem i skorstenen inden den nye pejseindsats kan tages i brug.

Vær opmærksom på, at pejseindsatsen, ligesom det gælder for øvrige brændeovne, skal være udstyret med en prøvningsattest for, at være lovlig. Køber du en brugt pejseindsats eller brændeovn, så sørg for at få prøvningsattesten med.

Comments 1

  1. Man kan som alternativ også vælge at udskifte brændeovnen med en skorstensfri løsning såfremt man ikke har behov for varmen. Det er ikke alle der lige tænker over det, men en biopejs kan sagtens fås som pejseindsats 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.