Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Nybyggeri – essentielle overvejelser

Når man skal bygge sit eget hus, er der mange overvejelser man skal gøre sig, og det kan være rigtig stressende, hvis ikke man har prøvet det før. Har man ingen erfaring indenfor byg-selv – lad det være fagligt eller fordi man har bygget sit tidligere hus, så er der mange erfaringer man skal gøre sig undervejs.

Det er vigtigt at man tænker på de helt små detaljer, som f.eks. at vælge nogle smarte rørskjulere , og det er nok ikke alle der er klar over, at man bør tænke på sådanne detaljer. Og har man ikke forsøgt sig med byggerier før, så har man for det meste nok at se til, med at fokusere på det store overblik, og ikke de små detaljer, hvorfor man bør alliere sig med en faglig eller en bekendt der har forstand på disse ting.

Du vil i denne artikel bliver klogere på det helt nødvendige og de mest essentielle ting, som man bør overveje når man skal bygge sit eget hus – flere beslutninger som du tager, har nemlig direkte indflydelse på, hvordan tilstedeværelsen vil blive i dit eget hjem.

Rum fordelingen – samspil mellem socialt samvær og privatliv

En af de vigtigste beslutninger der skal tages, er hvordan rumfordelingen skal være, da det har direkte betydning for, hvordan hjemmet kommer til at fungere i dagligdagen og når du har gæster på besøg.
Det kan dog være svært at tage stilling til rumfordelingen, hvis ikke man har været vidt omkring, og set diverse forskellige muligheder. Her bør du lægge mærke til hvordan dine venner, familie og bekendte bor, og hvordan det fungerer for dem med rumfordelingen.
Du skal også bruge de fremvisninger du har fået gennem ejendomsmægleren, hvis du har haft sådanne, til at finde ud af hvordan du gerne vil have dit hjem.
Der er masser af inspiration at hente, og det er vigtigt at sørge for, at man fordeler værelserne således man kan trække sig fra det sociale i hjemmet, hvis man har brug for det.

Kvalitets inventar bør man ikke spare på

Hvidevare er en stor del af det funktionelle i et hjem, hvorfor det kan være en rigtig god idé at spendere lidt ekstra for at undgå irritationsmomenter i hverdagen hvis en vaskemaskine eller tørretumbler går i stykker. De penge du eventuelt bruger på reparation eller udskiftning, kunne være brugt på at købe noget bedre fra starten.

Så selvom det kan synes af mange penge på hvidevare, og du sagtens kan vælge at købe de billigere løsninger, så kan det sjældent betale sig. Man kan selvfølgelig være heldig at få en billig vaskemaskine eller andet, som bare fungerer og holder længe, og man behøver heller ikke købe det dyreste – men simpelthen bare undgå de billigste hvidevarer.

Detaljer kan få betydning

Som nævnt tidligere så er det også vigtigt at have bare en smule fokus de små detaljer rundt omkring i huset. Efter nogle år kan de små detaljer begynde at irritere ved at blive slidte eller se grimme ud, hvorfor man ligeså godt kan få dem rigtige fra start. Lad det være alt fra vinduesplader og bundstykker til fugningen af lister rundt omkring i huset, så er de små detaljer også vigtige at være opmærksom på, når man bygger et hus fra bunden.