Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Energi og miljø

Overvejer du at købe elbil? Så læs med her

Elbiler er efterhånden ved at blive en voksende tendens, hvor flere og flere overgår fra den vanlige diesel- eller benzinbil til en elbil. Og det kan der måske være flere fordele og ulemper ved, hvorfor det kan være en god idé at gøre sig bekendt med disse, sådan at du kan træffe den rette beslutning om, hvorvidt du også vil overgå til en elbil.

De økonomiske overvejelser for dig som privatperson

Noget af det, du måske prioritere højst eller som i hvert fald indgår i dine overvejelser i noget omfang, kan være de økonomiske omstændigheder. Altså er der overvejende en økonomisk gevinst ved køb af elbil, eller er det nærmere en udgift til sammenligning med at have en klassisk brændstof-bil. Og det kan måske komme meget an på den individuelle elbil, hvorfor det kan være en god idé at sammenligne måske med nogle konkrete modeller. Men helt generelt, så kan der måske være en økonomisk fordel ved at investere i en elbil, da der da kan være potentiale for at blive godkendt til en refusion af elafgift. Staten har nemlig, nok som et led i den grønne omstilling, givet mulighed for en mindre afgift på el, hvis ellen bruges til at bidrage til den grønne omstilling. Hvorvidt du kan kvalificere dig til en sådan afgiftsregulering, kan du undersøge nærmere, da der yderligere kan være andre krav. Men det kan måske være en fordel.

Bidrag til grønne omstilling

En anden faktor, der kan have betydning for dit valg, er måske hvorvidt det kan være med til at lede samfundet mod en mere bæredygtig fremtid. Og hvis det er vigtigt for dig, så kan det måske være en fordel i sig selv. El er dog endnu ikke en helt fossil fri energikilde, da el ikke udelukkende produceres af vedvarende energi. Men mange mener det kan være vejen frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *