Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Udvalgte artikler

Praktiske foranstaltninger man skal have styr på

Det er vigtigt, at man ikke lever med en pessimistisk tilgang til tingene. Dog er der undtagelser. Der er visse ting, som er gode at komme i forkøbet. Vi guider dig til hvilke praktiske foranstaltninger, som er gode at have styr på.

 

En af de vigtigste ting man skal have styr på er forsikringer. Desværre er der mange danskere, som begår fejlen og vælger at spare forsikringer væk. Man har ikke selv kontrollen over alle de ting, som sker i livet. Så ”det sker kun for naboen” holder ikke. Nu om dage kan man forsikre sig mod de fleste ting, så det kan være svært at skabe et overblik over hvilke forsikringer, som er de bedste at have. En god fingeregel er dog, at man forsikrer de ting, som man ikke selv vil kunne erstatte. Store ting som et hus og en bil er det de færreste, som blot kan gå ud at købe. På den anden side er der ting som en cykel, som de fleste har muligheden for at købe igen. Så sørg for at få forsikret alle de ting, som du ikke blot kan genkøbe.

 

Inden man dør skal man tage stilling til visse ting. På den måde mindsker man, hvad de efterladte skal gå og bruge energi på. En af tingene man skal tage stilling til er, hvad der skal ske med hjemmet. Er det professionelle fagfolk, som skal varetage dit hjem og personlige ejendele? Eller er det dem, som du har valgt som arvinger? Under alle omstændigheder er det værd at overveje og snakke med sine kære om. Privat skifte er værd at overveje. Ved privat skifte indebærer det, at dit hjem vil blive skiftet uden indblanding af en fra skifteretten. Herefter skal arvingerne opgøre boet og fordele arven på egen hånd. Dog er det ikke altid, at det kan lade sig gøre. Behandlingen af bo, som privat skifte kan kun ske, hvis en række betingelser er opfyldt. For eksempel skal alle arvinger være enige om at boet skal skiftes privat. På privatskifte.info kan du læse mere om, hvilke betingelser som skal være opfyldt.

 

En anden praktisk foranstalt, som er vigtigt at have styr på er taget. Når man har lavet en investering i et hus, er det vigtigt, at man passer på det. Det kan være svært at vide, hvornår det er tid til at skifte tag. Dertil kan man med fordel anskaffe hjælp ude fra. En rådgiver kan guide dig til, hvad han mener skal gøres. Når man anskaffer sig en rådgiver, må man overgive sig og stole blindt på den professionelle fagekspert. Nogen fageksperter mener, at et tag kan holde i op til 90 år, mens andre mener, at et tag bør udskiftes, når der er gået mellem 60 og 80 år. Et tags levetid afhænger af husets omgivelser. Hvis huset for eksempel ligger i skygge eller ved havet eller skov, holder dets tag kortere. Man skifter ofte sit tag, grundet det ser sjusket ud eller, at der mangler tegl. Man kan dog med fordel nøjes med at skifte de ødelagte tegl. På den måde vil taget kunne holde samme antal år igen. En anden mulighed er at skifte det klassiske tegltag ud med et ståltag. Det er dyrt at udskifte taget, så et ståltag kan være en nem og billig løsning. På profilmetal.dk kan du læse mere om dine muligheder med ståltag. Det vigtigste er dog, at du husker at vedligeholde dit tag og skifter det, når det trænger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *