Rådgivning ved køb af andelsbolig sikrer dig mod faldgruberne

Redaktionen Boligøkonomi, Nyttige råd Leave a Comment

En andelsbolig kan være et rigtig godt alternativ til en ejerbolig eller lejet lejlighed. Andelsboligen har mange ligheder med ejerboligen, men det kan være betydeligt lettere for første-gangs-købere at komme ind på boligmarkedet ved at vælge en andelsbolig frem for en traditionel ejerbolig. Særligt i København og Aarhus kan det være næsten umuligt for unge første-gangs-købere, at få råd til drømmeboligen.

Billige leje-lejligheder hænger ikke på træerne

Antallet af attraktive leje-lejligheder i København og Aarhus svarer slet ikke til det store antal af boligsøgende der er. Hvis du er heldig at finde en god lejlighed til en overkommelig pris, kan du være næsten sikker på, at der er flere hundrede andre som også gerne vil have lejligheden. Der ud over vil der også ofte stå en udlejer bag, som jo skal tjene på udlejningen. Ved at vælge en andelsbolig er der ingen fremmede, der skal tjene på huslejen. Den månedlige huslejeudgift svarer med andre ord til de reelle udgifter der er i andelsboligforeningen.

I både København og Aarhus findes der mange gode andelsboliger med en attraktiv beliggenhed. Boligformen egner sig særligt godt til unge, der gerne vil flytte hjemmefra, men har svært ved at blive kreditgodkendt til at købe en almindelig ejerbolig. Som en ekstra gevinst ligger priserne på andelsboliger ifølge Berlingske ca. 10 % under niveauet for ejerboliger.

Rådgivning før køb af andelsbolig

Der har de seneste år været en række eksempler på andelsboligforeninger med økonomiske problemer. Dette har medført at mange ikke tør købe en andelsbolig, selvom de fleste andelsboligforeninger er velfungerende og det faktisk ofte kan være en billigere boligform end både almindelige ejer- og lejeboliger.

Kompetent rådgivning kan sikre dig mod faldgruberne ved køb af andelsbolig. Bankerne har ikke noget ansvar i forhold til foreningernes tilstand når du køber en andelsbolig. Arbejdernes Landsbank er en af de få banker, der systematisk vurderer økonomien i den enkelte andelsboligforening før der bevilges et lån. Samtidig har banken udarbejdet en guide der kan hjælpe kommende andelsboligejere med at styre uden om faldgruberne.

Info om andelsboliger:

https://www.al-bank.dk/default.asp?id=2590

https://www.borger.dk/Sider/Andelsbolig.aspx

http://www.boligportal.dk/Andelsboliger.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.