Reglerne omkring overvågningskamera

Redaktionen Lov, ret og råd Leave a Comment

I disse dage er der mange, der investerer i sikkerhedssystemer fra Verisure, G4S og mange lignende selskaber, der tilbyder diverse løsninger inden for sikkerhed, hvilket kan være alt fra en indbrudsalarm, til kameraer der dækker hele huset, og bevægelsessensorer der registrerer, hvis et vindue bliver åbnet eller lignende.

Der er naturligvis ikke lavet nogle tal på, hvor mange indbrud disse alarmsystemer afværger, og hvor meget af det der er en præventiv effekt. Der er dog en bred enighed om, at der er færre indbrud i huse der tydeligt skilter med, at de har et alarmsystem, da det i sagens natur er lettere for en indbrudstyv, hvis de kan arbejde i fred.

Kan overvågning være nok?

Netop da det præventive lader til at være en faktor, er der mange der nøjes med at have overvågning af deres huse, da det lidt giver den samme skræmmeeffekt. Det er især populært ved nybyg eller større renoveringer, da det typisk også signalerer, at der er noget af værdi at komme efter i huset, hvis det er helt nyt.

Om et overvågningskamera kan afværge et indbrud er umuligt at sige, men i takt med at priser på overvågningskameraer er faldet mens kvaliteten er steget, er det blevet en populær løsning. Fordelen er naturligvis at man slipper for at have et dyrt månedligt abonnement, da prisen på kameraet er den eneste udgift.

Hvad er reglerne?

Inden du farer ud og køber en håndfuld kameraer, der skal filme hele grunden, er det dog vigtigt at du sætter dig ind i de regler der er på området. For selvom der måske ikke er mange der tænker over det, så er der nemlig nogle ret strikse regler for hvad du må, og ikke mindst, hvad du ikke må filme.

Den altoverskyggende regel, som du ikke må overse, er at du ikke må filme noget, hvor der er offentlig færdsel. Filmer du eksempelvis ved en indgang til haven eller ved din indkørsel, er det derfor meget vigtigt, at du ikke filmer noget af vejen eller fortovet. Gør du dette vil det være ulovlig overvågning og du kan risikere end større bøde.

Har du rengøringshjælp eller lignende i huset, SKAL du desuden oplyse om at der overvåges, hvis det er tilfældet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.