Sådan bygger du dit eget højbed

Redaktionen Hus og have Leave a Comment

Et højbed er altid en skøn tilføjelse til haven. Det er en god måde at udnytte et mindre område i en lille have, men samtidig kan flere højbede fungere i en større have, hvor man kan lave en samling af flere forskellige. Det kan give en helt speciel stemning i haven, da du helt selv kan indrette dem efter din stil. Hvis du er på udkig efter en unik bolig, hvor du kan få lov til at indrette din egen unikke have, så er det også en mulighed. Du kan blive inspireret og læse mere her om unikke boliger Fyn.

Hvis du gerne vil have nogle højbede med endnu mere personligt præg, så kan du jo bygge dem selv. Det er slet ikke så besværligt, som det lyder. Herunder kan du læse, hvad du kan overveje at gøre!

Tips til at bygge eget højbed

 1. Mål op først.
  Start med at måle op, hvor stort dit højbed skal være. Mange vælger at lave dem ca. en meter brede og to meter høje. På denne måde kan man nå midten fra begge sider, og bedet er derfor nemt at passe.
 2. Vælg træsorten.
  Et højbed skal helst tåle al slags vejr hele året rundt i mange år. Derfor er det vigtigt at vælge en solid træsort. Generelt er lærketræ en god løsning og kan fås til en rimelig pris.
 3. Gode levevilkår.
  Et godt højbed skal også have de bedste vilkår, så planterne kan vokse og trives. Derfor er det en god idé at blande spagnum i det almindelige havejord, så jorden bliver luftigt.
 4. Funktionelt og fleksibelt.
  Hvis du gerne vil have mulighed for at rykke rundt på dit højbed, så findes der en nem løsning. Du kan for eksempel sætte hjul på, så du nemt kan bytte rundt og indrette haven på nye måder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.