Sådan gør du dit hus energieffektivt

Redaktionen Nyttige råd Leave a Comment

Hvis du er i gang med at bygge hus eller bare er i gang med at bygge om eller lave en tilbygning, er der nogle ting, du bør tænke over i forhold til at minimere omkostningerne ved at bo i huset. Her er noget af det vigtigste at sørge for, at dit hus bliver energieffektivt. Priserne på energi stiger lige nu markant, og der er utroligt mange penge at spare ved at maksimere udnyttelsen af det energi, du forbruger i dit hus. Her er to ting, du kan gøre for at minimere energiforbruget i dit hus.

Brug mindre strøm

Der er mange måder at bruge mindre strøm på. Hver gang du køber et elapparat, bør du gå efter et apparat, der hører til en effektiv energiklasse. Samtidig kan du fjerne alle gamle glødepærer i huset, og skifte dem ud med elsparepærer.

Hvis du varmer dit hus op med el, kan du spare enormt mange penge ved at sørge for, at dit hus er godt isoleret. Du bør isolere dine vægge tæt og grundigt med isolationsmaterialer af høj kvalitet, og du bør bruge energivenlige vinduer med mindst tre lag glas.

Der er typisk en høj engangsbetaling ved at vælge energieffektive hårde hvidevarer og at isolere huset grundigt, men dette er en investering, der vil spare dig for langt flere penge i det lange løb.

Du kan også spare meget strøm på at minimere dit brug af en tørretumbler. Hver gang der er mulighed for det, kan du hænge dit tøj til tørre udenfor, eller du kan tørre dit tøj på et tørrestativ i et godt ventileret rum

For at danne dig et overblik over dit energiforbrug, kan du installere en ny eltavle. Denne giver dig mulighed for at se dit forbrug af el, så du kan følge med i, hvor meget du bruger og hvornår.

Bliv selvforsynende med energi

I dag findes der masser af solcelleanlæg på markedet, som man kan installere i et helt almindeligt hus. Anlægget omdanner energi fra solen til strøm, som du kan bruge i dit hus, helt uden at skulle trække strøm fra et kraftværk. På den måde kan du producere din helt egen strøm, som du kan bruge til at varme dit hus op med, varme vand op med, og forsyne alle dine elektriske maskiner med.

Solcelleanlæg er samtidig meget miljøvenlige, fordi de ikke udelukker co2 overhovedet. Hvis du gerne både vil spare penge og bidrage til den grønne omstilling, kan det derfor være en rigtigt god idé at installere et solcelleanlæg. Anlægget bør installeres et sted på taget, fordi taget typisk er den del af et hus, der modtager mest sol. Samtidig bør det vendes i en retning, hvor det modtager mest muligt kraftig sol i løbet af en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.