Står du over for et boligkøb?

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Skal du til at købe hus, kan du med fordel læse med her. Vi bringer dig 3 punkter i forbindelse med køb af hus og den efterfølgende proces. Punkt 1 dækker over selve købet af dit kommende hjem, hvoraf punkt 2 og 3 er vigtige punkter i forbindelse med istandsættelsen at dit nye hus.

Køb af ny bolig

For mange danskere er et boligkøb den største investering, de kommer til at lave i deres liv. Derfor er det vigtigt, at der er styr på alle små detaljer. Man kan med fordel konsultere en person indenfor fagområdet, som en boligadvokat, når man står over for et boligkøb. Dermed er man sikret professionel hjælp og sparring i situationer, hvor man ellers ville have været på bar bund.

Når man køber hus, er der mange ting, der skal være styr på. I selve overdragelsesprocessen fra sælger til en selv som køber, skal man sørge for at skrive skøde. Et skøde indeholder både sælger og købers navn, areal-størrelse, beliggenhed osv. Et skøde er derfor vigtigt for en bolighandel.

Istandsættelse af dit nye hjem

Når man som køber overtager et hus fra sælger, er det ikke sikkert at huset er indrettet eller istandsat efter ens stil. Ofte har man tanker til forbedring, når man køber et hus, og derfor bruges den første tid efter købet som oftest på istandsættelse efterfulgt af personlig indretning.
Et boligkøb er som regel en permanent beslutning, og derfor bør man istandsætte huset som det bedste grundlag for ens kommende hjem. Ofte holder et tag i mange årtier, men står det alligevel til at skulle skiftes inden for en bestemt årrække, man kan med fordel udskifte det under istandsættelsen, før man er flyttet ind. Dermed slipper for man for at have det hængende over sig, som et ufærdigt projekt. Når et nyt tag gerne skal holde i flere årtier, skal man sikre sig, at det tag man skifter til, er af god kvalitet.
Ydermere er taget med til at danne grundlag for det samlede helhedsindtryk, og derfor er det relevant at vælge tag med glat overflade, så man undgår mos og alger.

Udskift vinduerne

Har man købt et ældre hus, kan det være en fordel at tjekke vinduerne, om de også skal skiftes. Så kan man lige så godt skifte dem i samme omgang, som man udskifter taget. Vinduer har også en lang holdbarhed, dog ikke noget der kan måle sig med tagets holdbarhed. Det er vigtigt at have velfungerende vinduer, først og fremmest for at holde på varmen i huset, men også i forhold til helhedsindtrykket af huset. Det ser ikke godt ud med vinduer, som er sprækket i malingen, revnet i træet og med kondens mellem glassene.
Der gælder det samme for vinduer som for taget – det er vigtigt at man vælger kvalitet fremfor det billigste, da de som sagt skal holde i mange år. Vælger man de billigste frem for lidt dyrere kvalitetsvinduer, kan man se frem til en større udgift til skift af vinduer tidligere end havde man valgt de dyre af kvalitet. Derfor kan man lige så godt tage en fornuftig beslutning fra start, da det ellers bliver dyrere i sidste ende.

De 3 ovenstående punkter bør tage del i dine overvejelser omkring boligkøb samt istandsættelsen af denne. Det er vigtigt med et godt grundlag for ens kommende hjem, hvorfor elementer som tag og vinduer bør være af høj kvalitet. Ydermere danner disse også grundlaget for helhedsindtrykket, hvorfor det også er relevant at vælge god kvalitet fremfor midlertidige, billige løsninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.