Står du overfor et større renoveringsprojekt? Disse ting er gode at have in mente

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Uanset om du står overfor at skulle totalrenovere et helt hus i Gentofte, Lyngby eller Charlottenlund, eller om det lille Københavnerbadeværelse i lejligheden midt i København endelig skal moderniseres og forstørres, er der mange ting, du bør tage højde for, inden du går i gang med et renoveringsprojekt.

Tænk både praktisk og tidsløst

Når du vælger, hvordan det færdige projekt skal se ud, er det fornuftigt at tænke både praktisk og tidsløst. Overvej, hvilke materialer og elementer, du vil synes om i fremtiden, og tænk over, om der kan ske en familieforøgelse inden for de næste par år – er der en lille baby på vej inden længe, er det en god idé at indrette mere børnevenligt, end hvis dine børn allerede er flyttet hjemmefra.

 

Få et overblik over økonomien og læg lidt til for at undgå ubehagelige overraskelser

Hvis du ikke sætter dig ned og laver udregninger over, hvad dit renoveringsprojekt vil koste totalt, kan du nemt blive slemt forskrækket, når den endelig regning kommer. Lav et budget over, hvad alle elementer af projektet vil koster, og læg så 10-15 procent oveni – så er du forberedt, hvis du skifter mening i forhold til materialevalg, eller hvis du pludselig ønsker at opgradere køkkenlågerne til dem, der er en tand dyrere.

 

Søg råd og vejledning hos erfarne

Uanset hvor dygtig du er til gør-det-selv projekter, er det altid en god idé at søge råd og vejledning hos folk, der har prøvet det før. Det kan være familie, venner eller naboer, der for nyligt har gennemgået lignende renoveringer, eller det kan være hos professionelle. Du kan også gå på kompromis og stå for nogle af tingene selv, mens en fagkyndig tømrer står for de dele af processen, du ikke selv har så godt styr på. Læs mere herog find en dygtig håndværker til dit renoveringsprojekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.