Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerHus og haveNybyggeri

Tegn dit eget hus

Drømmer du om et nyt hus, eller skal du lave en tilbygning til huset, en garage eller ændre på rummenes indretning i huset, så har du brug for præcise og illustrative tegninger for at kunne realisere idéerne. Det er heldigvis blevet let for alle at lave målfaste byggetegninger i et professionelt udseende. Før i tiden foregik tegnearbejdet med papir og blyant. I dag findes der lettere måder. I stedet for papir og blyant, så brug i stedet et af de mange gode tegneprogrammer.

Programmerne kendes under fællesbetegnilsen “CAD”, som står for Computer Aided Design. Programmerne findes i mange forskellige udgaver, fra de helt simple programmer til meget komplicerede professionelle programmer, som kræver en del tid at lære at bruge.
Inden du vælger hvilket program du vil anvende, bør du overveje om opgaven kræver et avanceret program med et utal af funktioner, eller om du kan nøjes med et mere simpelt og måske gratis, eller næsten gratis program. Man kan sagtens lave flotte og præcise byggetegninger med et program som er gratis, eller næsten gratis og ofte er disse programmer hurtigere at lære at anvende.
Prøv f.eks. et af følgende programmer:

Floorplanner:  Findes i en gratis version, som er meget nem at anvende.
www.floorplanner.com
Sketchup:       Findes i en gratis version. Er ukompliceret at anvende, men man skal lave alting selv.
http://sketchup.google.com
Floorplan 3D: Et rigtig godt og billigt program (ca. 200 kr). Kan rigtig meget, men er ikke så avanceret.
www.imsisoft.com
Professionel Home Design: Et professionelt program som kan næsten alt, men som også kræver lang tid at lære at bruge (550 kr).
www.punchsoftware.com

Love My Home: Gratis program til at indrette boligen med. Her kan du flytte rundt på møblerne og finde frem til den helt rigtige indretning.

www.lovemyhome.dk

2 thoughts on “Tegn dit eget hus

  • FillerLækker

    Jeg er vild med af bygge ting så nu vil jeg gerne prøve med huse

  • Robert Jeppesen

    Jeg vil bygge et drivhus af træ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *