Udsmyk din grund med granitskærver

Redaktion Hus og have

Granitskærver er et naturstensprodukt, der er fremstillet af en blanding af knust granit og marmor. Granitskærver har gennem mange år været meget brugt i indkørsler og på gårdspladser, hvor de giver et flot farvespil og et stilrent udtryk. Men man kan også med fordel bruge granitskærver til mange andre formål. Fx er de meget velegnede som belægning i have- og blomsterbede, hvor de blandt andet modvirker fremkomsten af ukrudt. Så vil du gerne gøre livet surt for uønskede planter i rosenbedet, er det en god idé at strø et lag granitskærver ud som bunddække.

Bestil dem online

Granitskærver fås i flere forskellige farver, så du kan vælge netop den farve, der passer bedst til omgivelserne hjemme hos dig. Du kan også med fordel blande to forskellige farver for et personligt og levende udtryk i indkørslen. Du kan få flere forskellige udgaver af de populære skærver, fx sorte granitskærver, der egner sig godt til brug på havestier eller som diskret bunddække i blomsterbede. Har du brug for granitskærver til et større areal, har du også mulighed for at få dem leveret direkte hjem til dig selv som big bags. Alt efter hvilken slags granitskærer du ønsker, variere prisen meget. Hvis du ønsker er overblik over prisen, kan du få et her.

Skab elegante stier og bede

Granitskærver har mange kanter, hvilket gør dem velegnede til havestier. Derudover fås granitskærver i lyse og mørke toner, der kan tilføje et elegant udtryk til haven, og vælger du at benytte dem langs husets facade, har granitskærverne en drænende funktion, da vand nemt løber igennem dem. Skærverne kan også benyttes i kombination med jord, hvor de hjælper til at skabe gode vækstbetingelser for planterne, da skærverne ilter jorden. I et bed kan du derfor belægge bunden med et let lag granitskærver, der samtidig får dit bed til at fremstå ekstra elegant.