Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerNyttige råd

Ventilation i boligen

Mange boliger er for alt for dårligt ventilerede. Dette skyldes at den moderne bolig er tættere end før i tiden. En gennemsnitsfamilie på to voksne og to børn afgiver 15 liter væske i døgnet ved udånding, vask, bad og madlavning. Tegn på dårligt indeklima og fugt i boligen ses ved jordslåede områder på kolde ydervæge og megen kondens på ruder og skimmelsvampe ved bundlister.

Dårligt indeklima medfører ofte problemer for mennesker med allergi og astma, men også mennesker, der ellers er raske kan fremprovokere allergi og astma ved, at opholde sig i et hus med dårligt indeklima.

Løsningen på problemet er simpel: Udluft din bolig to til tre gange om dagen af 5 – 10 min. varighed. Er der problemer med kondens i boligen, er det også vigtigt med en tilstrækkelig høj temperatur i boligen, så det nytter altså ikke noget, at spare alt for meget på varmen. Løsningen kan også være at efterisolere kolde ydervæge og skifte vinduerne til tidssvarende termoruder med energiglas. Endelig kan man montere et mekanisk ventilationsanlæg med en varmeveksler, der reducerer varmetabet fra boligen ved ventilation. På den måde sikrer man en kontinuerlig luftudskiftning i huset og holder varmeregningen nede. Ved et moderne varmegenindvindingsanlæg bruges den varme luft, der lukkes ud af huset til, at opvarme den friske luft, der suges ind ude fra ved hjælp af en varmeveksler.

Læs mere om mekanisk luftudskiftning via følgende link: www.genvex.dk/SEEEMS/235.asp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *