1 godt tip til at gøre dine have ekstra god

Redaktionen Hus og have

Ukrudt kan være svært at komme af med, og du kan bruge meget tid på at få det væk fra dine blomsterbede. Det kan også være at dine have trænger til et ekstra pift. En god ting at bruge til begge ting er træflis. Træflis har rigtig mange gode egenskaber, som din have helt sikkert vil kunne bruge.

Sådan finder du træflis

Der er som regel ikke den store forskel i kvaliteten på de forskellige forhandlers træflis. Det du skal koncentrere dig om er prisen. Der er rigtig mange penge at spare, når du skal købe træflis. Du skal kigge online når du skal købe træflis. Online vil der blive sammenlignet priser fra forskellige forhandlere, så du finder det bedste tilbud. Find det bedste tilbud her: byghjem.dk.

Det kan du bruge træflis til

  • Forebygge ukrudt

  • Lave et gangareal

  • Lave et blødt faldeunderlag til børn

  • Til at udsmykke din have

Du kan altså bruge træflis til en del ting. Træflis har den egenskab, at den både kan forebygge fx ukrudt og se flot ud i mens. En anden som også gør træflis rigtig nyttigt er, at det holder på fugten. Det vil sige, at dine planter vil ikke blive ramt så hårdt, hvis der kommer de samme tørkeperioder, som vi har set de sidste to somre.

Sådan bruger du træflis

Træflis er lige at gå til. Det kræver ikke det største arbejde at gå i gang med. Hvis du skal forebygge ukrudt anbefales det, at du lægger 10 cm tykt lag. Det vil hold ukrudt væg i op til 4-5 år. Det er altså rigtig mange timer i haven du sparer ved at lægge træflis. Hvis man skal lægge det til et gangareal, skal det være jævnt fordelt, så det ser godt ud.

Fordele ved at bruge træflis

En stor fordel er at træflis forebygger ukrudt, og at det ser flot ud i mens. Du kan bruge det som udsmykning, og det giver et helt specielt ”look” til din have. Du sparer også rigtig meget tid ved at bruge træflis. Du skal ikke ud regelmæssigt og fjerne ukrudt, men du kan i stedet nøjes med at sprede et lag træflis hvert 5 år.

Det der godt for miljøet

Det er rigtig godt for miljøet at bruge træflis. Træflis er ret naturligt materiale, og det sviner ikke. Du slipper for at bruge forskellige skadelige kemikalier for at fjerne ukrudt. Du gør altså også andre en tjeneste ved at bruge træflis. Du sparer også penge, når du bruger træflis. Du skal ikke ud og bruge mange penge på kemikalier, men kan i stedet nøjes med træflis.

Det sidste gode råd

Det er meget vigtigt, at du lægger det første lag træflis korrekt. Som sagt skal du lægge et lag på ca. 10 cm. Hvis du ikke gør det, går effekten af træflisen, og det kan være lige meget med nye lag. Du spilder en masse penge, hvis du ikke lægger det korrekt, så sørg for at lægge det korrekt første gang.