3 gode grunde til at købe en carport

Redaktionen Hus og have

Det danske klima er på den præget af nedbør, kulde og blæst. Vejrforholdene kan være hårde for forskellige genstande, som din bil eller cykel. De udsættes for alt lige fra brændende sol, regn og pollen om sommeren til sne, slud, hagl, frost og blæst i lange vintermåneder. Derfor er der mange danskere, der får bygget en carport, så de kan gå direkte ud i deres bil fra hoveddøren uden at blive våde af regnen. Det er magelig måde at undgå trælse morgener eller øv-eftermiddage på. Samtidig kan du om sommeren bruge carporten som overdækket terrasse, hvis regnbyger kommer, men varme temperaturer, stadig opfordrer til udendørs ophold.

En carport fungerer som et overdække, der skåner din bil og cykel

En carport er smart, fordi den dækker din bil og eventuelle cykler, scootere, løbehjul eller andre transportmidler mod regn, blæst, frost og sne. Disse omstændigheder kan være med til at slide på din bil eller cykel i form af rust eller andre skader. Men parkerer du din bil i carporten, skal du ikke bekymre dig om vejrforholdene.

Du kan opbevare andre genstande i din carport

Hvis du eksempelvis ikke har et skur eller ekstra plads i huset eller bryggerset, kan en carport også fungere som et sted, hvor du sagtens kan opbevare andre udendørs genstande om vinteren. Det kan fx være grillen, parasollen, fodbolden, badebassinet og havemøblerne.

Giv dit hus et flot udtryk med en carport

En carport kan også give dit hus en flot og præsentabel indgang. Det er en æstetisk udvidelse af det allerede eksisterende hus og kan tilpasse dine behov – endda et tilhørende skur. Materialerne bør matche resten af bygningen og carporten kan laves efter dine behov for 1, 2 eller flere biler. Derfor er professionel vejledning til bygning og renovering af din carport en god idé.