Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligøkonomi

3 steder du ikke skal spare

Når regningerne vælter ind ad døren, begynder de fleste af os at regne på, hvor vi kan spare på husholdningen for at få det hele til at løbe rundt. Vi bruger mange penge hver eneste dag, og ofte er det på unødvendige ting, eller ting vi nemt kunne købe billigere andre steder. Der er dog nogle ting, du aldrig skal spare på, hvis du vil have en velfungerende og effektiv hverdag – og hvis du vil spare penge på sigt.

Internet

Bredbånd findes i stort set alle danske hjem, og det er noget, vi alle bruger. Man kan ofte gå i ugevis uden at skænke bredbåndet en tanke, men så snart det ikke virker, opdager man, hvor dybt afhængig man er af sit bredbånd.

Derfor er det vigtigt at have en god og stabil forbindelse, så du aldrig bliver afbrudt midt i dit arbejde eller – endnu værre – fredagsfilmen på Netflix. Med bredbånd kan du aldrig være sikker på, at pris og kvalitet hænger sammen, så det er vigtigt, at du gør et ordentligt forarbejde.

Det er en god idé at sammenligne bredbåndspriserne på en prissammenligningstjeneste, inden du køber, og så holde dem op mod hastigheden og diverse ekstraomkostninger, så du får et retvisende billede af pris og kvalitet. Der er ingen grund til at købe den billigste udgave, hvis hastigheden også er derefter. Brug din fornuft – men lad heller ikke et godt tilbud slippe væk.

Læs sammenligninger af bredbåndspriser på www.telepristjek.dk

Isolering

Hvis din bolig ikke er ordentligt isoleret, kan du ofte hente en stor gevinst på at gøre det – og gøre det ordentligt. Og når du alligevel er i gang med at isolere og energioptimere, er der ingen grund til at springe over, hvor gærdet er lavest. Det er nemlig håndværkerne og selve arbejdet, der er dyrest – ikke de gode materialer. Til gengæld får du en stor gevinst i sidste ende, hvis du vælger de bedste og mest energieffektive løsninger.

Hvis din bolig er dårligt isoleret, kan det som regel betale sig at lave en fuld efterisolering. Op til 30 % af varmetabet sker dog gennem vinduerne, så det er bestemt heller ikke et sted, du skal spare. Et godt valg er trelagsvinduer med en særlig belægning, der holder på varmen, så vinduerne isolerer så meget som muligt.

En god isolering er også med til at forbedre husets indeklima, og du mindsker risikoen for mug og skimmelsvamp betydeligt. Derfor sparer du i sidste ende rigtig mange penge, fordi du forlænger husets levetid med mange år.

Du kan blandt andet læse om energioptimering på www.Bolius.dk

Hårde hvidevarer

Med hårde hvidevarer gælder næsten det samme som med isolering. Selvom hvidevarer med et godt energimærke kan være lidt dyrere i butikken, sparer du rigtig mange penge i det lange løb. Hvis du vælger energirigtige hårde hvidevarer i hele huset, kan du spare flere tusinde kroner om året i strøm, og ofte også mange penge på vand til opvaskemaskinen og vaskemaskinen.

Der er også en god besparelse at hente, hvis du sørger for at købe maskiner, der passer til dine behov. Hvis du køber et alt for stort køleskab, spilder du mange penge på at køle den ekstra plads ned. Det samme gælder, hvis du køber en vaskemaskine med en kapacitet, der er større end den mængde tøj, du vasker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *