Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerHus og haveNyttige råd

Slip af med fugtproblemerne i huset

Der kan være mange forskellige årsager til, at man har fugtproblemer i huset. Fugt er nemlig en af de ting, som kan komme af flere forskellige årsager. Har du oplevet fugtskjolde på væggen, så er der nok en god forklaring på, hvad der skyldes dette.

Der er heldigvis mange ting, som man selv kan gøre, hvis man gerne vil slippe for fugtproblemer i huset fremadrettet.

Årsager til fugtproblemer i huset

Der kan være flere forskellige årsager til, at man kan opleve forskellige typer af fugtproblemer i sit hus. En af de ting som særligt ofte er årsagen til fugtproblemer er, hvis man har ydervægge, som ikke er tætte nok. Selv de mindste revner og utætheder i en væg kan være nok til, at der kan forekomme fugtskader. Derfor kan det eksempelvis være en god idé at undersøge, om dit hus kunne trænge til en efterisolering.

Det er dog ikke kun ved dine vægge, at der er mulighed for fugt. Der er nemlig også mange som oplever fugt på deres kældergulve. Her er det også samme årsag. Det er nemlig ikke altid, at folks kældergulv er helt tæt, og derfor er der risiko for fugt. Tilstoppede samt utætte nedløbsrør, dræn og brønde kan desuden også være årsager til fugt.

Sådan kan du kontrollere, om du har fugtproblemer i huset

Et god råd er uden tvivl at du med jævne mellemrum sørger for at kontrollere dit hjem for eventuelle fugtrelaterede skader. Der er flere forskellige ting, som kan være meget klare tegn på, at du har fugtskader i din bolig. En af de ting der ofte sker, hvis folks hus bliver ramt af fugtskader er, at puds eller malingen på væggene begynder at skalle af. Hvis man har et træværk, så vil det desuden også være meget tydeligt at se, hvis det er blevet ramt af fugt.

Et af de steder hvor der meget hyppigt opstår fugtskader er absolut i kælderen. Her opstår en meget stor del af de fugtskader, som folk har i deres hjem, og derfor er det meget vigtigt, at du i ny og næ også sørger for at kontrollere din kælder for eventuelle fugtskader. Du kan blandt andet kontrollere fugtskader ved at tage et kig på diverse genstande, som du måtte have til at stå i din kælder. Hvis du har møbler, kasser, reoler og lignende, som er anbragt direkte på gulvet eller helt tæt op af en væg, så kan der være stor risiko for, at der kan dannes fugt – og på sigt svamp. Du bør derfor hæve eventuelle genstande fra jorden. Hvis du eksempelvis har en flyttekasse med diverse genstande til at stå i kælderen, så kan du med fordel stille den på en hylde eller lignende i stedet for at sætte den direkte på jorden.

Udover fugt kan dannes ved at genstande er placeret direkte på jorden eller tæt op mod en væg, kan der desuden også komme fugt ved, at der kommer vand op gennem kloakken, når det regner meget.

Sådan slipper du af med fugtproblemerne i huset

Hvis du oplever fugtproblemer et eller flere steder i dit hus, så er det meget vigtigt, at du sørger for at reagere på det. Derudover er det naturligvis også en god idé, at du sørger for at komme eventuelle fugtskader i forkøbet. Det kan du eksempelvis gøre ved ikke at have møbler og lignende til at stå helt op af væggen – eller direkte på jorden. Sørg for at hæve genstandene fra jorden, og sørg for at sætte møbler og andre genstande et stykke fra væggen, så der ikke dannes fugtskader.

Hvis du har nogle nedløbsrør eller lignende som er stoppet helt til, så er det desuden også en god idé, at du sørger for at få renset disse, således at vandet kan løbe igennem. På den måde kan du nemlig mindske risikoen for, at du kan komme til at opleve fugtskader i dit hjem.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *