Opsætning af hegn – vejledning i opsætning

Redaktionen Boligforbedringer, Hus og have, Nybyggeri Leave a Comment

Hegn kan være nødvendigt at opsætte af mange forskellige årsager. Der er mange, som vælger at sætte et hegn op, hvis de har en hund, som de godt kunne tænke sig kunne rende frit rundt udenfor, uden at man skal frygte, at den løber væk. I et sådant tilfælde kan opsætning af hegn være en god løsning.

Det kan også være, at man er bosiddende på landet, og har nogle dyr, som man godt kunne tænke sig at få hegnet ind, eller måske har man en mark med juletræer eller lignende, hvor man har et ønske om at få opsat et hegn. Hvis det er tilfældet, så er det vigtigt, at man får lavet opsætningen ordentligt fra starten.

Sådan sætter du dit hegn op

I forbindelse med opsætning af dit hegn, er det vigtigt, at stolperne sidder ordentligt fast. Du skal anvende et pælebor og grav mindst 80 – 90 centimeter ned i jorden. Sørg for at mål højden på det hegn, som du skal sætte op – og mål desuden samme længde af på stolpen. Du bør beregne cirka 10 centimeter ekstra til luft under hegnet. Så har du nemlig den længde på stolpen, der skal rage op over jorden.

Når du har gjort det, skal du sætte stolpen i lod begge veje, og derefter skal du fylde jord i hullet. Når du skal gøre det, er det en rigtig god idé, at du sørger for at anvende en lang pind til at stampe jorden fast omkring stolpen. Det er desuden vigtigt, at du under stampningen sørger for løbende at kontrollere, at stolpen stadig er i lod. Når du har sat stolpen fast, skal du efterfølgende tage et søm, og placere det 5 centimeter over det mærke, som markerede højden på din stolpe. Det skal du nemlig bruge til at trække en snor hen til den næste stolpe, som du skal sætte op. Du kan med fordel anvende et snorelod til at sørge for, at snoren, som skal gå hen til den næste pæl, er i lod.

Herefter skal du måle bredden på dit hegn og lægge størrelsen på beslagene til – så har du nemlig afstanden mellem de 2 stolper. Mål 25 centimeter af både øverst og nederst på hegnet, hvor du skal have beslaget til at sidde. Så skulle afstanden mellem de to stolper nemlig gerne passe.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.