Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerHus og haveMaler

Lyst loft – sådan gør du

Der er mange, som har et ønske om, at få et lysere rum, og en af de ting man blandt andet kan gøre, er at male sit loft lyst. Det kan nemlig gøre ens rum væsentligt mere lyst, ens hvis det eksempelvis bare er træ-farvet.

Hvis du godt kunne tænke dig at få et lyst loft, så får du her en komplet guide til, hvad du helt konkret selv skal gøre, hvis du gerne vil have et lysere loft.

Sådan gør du, når du skal male dit loft lyst

Først og fremmest skal du sørge for, at kontrollere, hvilket type loft der er tale om. Det kan du gøre ved at føre en fugtig finger hen over dit loft. Hvis dit loft smitter af, så er det fordi, at der er tale om lim-, kalk- eller mosfarve. Hvis det er tilfældet, skal du vaske det ned med ganske almindeligt vand, der ofte skiftes. Hvis dit loft derimod ikke smitter af, når du kører en fugtig finger henover, så er der tale om en et loft, hvor der er brugt alkyd- eller plastmaling.

Hvis der er tale om et loft, hvor der er gjort brug af alkyd eller plastmaling, så skal du vaske loftet med vand, hvor der er tilsat grundrens. Ved at anvende vand med grundrens kan du fjerne støv, olie, fedt og andre ting hurtigt og effektivt. Man bruger desuden også grundrens til almindelig rengøring.

Når du har vasket dit loft, så skal du efterfølgende lade det tørre i en periode på et døgn.

Hvis dit loft har nogle revner eller huller, så skal du sørge for at reparere disse. Når du skal reparere et eller flere revner eller huller i væggen, så skal du starte med at fjerne løst puds fra hullet eller revnen med din spartel. Herefter kan du anvende vand og en fugtig pensel og afslutningsvis spartelmassen.

Hvis loftet smitter af efter afvaskningen

Det kan i visse tilfælde forholde sig sådan, at dit loft fortsat vil smitte af, efter du har foretaget afvaskningen. Hvis det er tilfældet, skal du gøre brug af puds grunder – dog skal du ikke anvende puds grunder på alkyd- eller plastmalede vægge. Har du foretaget nye reparationer af revner og huller i din væg, skal du her også anvende Puds grunder. Hvis er skulle være nogle risici for eksempelvis gennemslag af nikotin eller vandopløselige arvestoffer, så kan du med fordel grunde dit loft med Spærre grunder. Både Puds Grunder er Spærre grunder kan du købe flere forskellige steder, og det bliver blandt andet lavet af producenten DYRUP.

Nu kan du påbegynde malingen af dit loft

Du kan nu gå i gang med at gøre dit loft lysere. Når du skal male dit loft, så skal du sørge for at finde en ordentlig maling, som er i en god kvalitet. Du skal derudover også sørge for at vælge en maling, som er i den ønskede glansgrad, og som har en god dækkeevne. Hvis du er i tvivl om hvilken type maling du skal bruge, så kan du med fordel få råd og vejledning det sted, hvor du køber din maling.

God fornøjelse med malingen af dit loft!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *