Hvordan sikrer jeg huset mod radon?

Redaktionen Boligforbedringer, Boligøkonomi, Energi og miljø, Hus og have 1 Comment

Som boligejer er det vigtigt, at du sørger for at sikre dit hus mod radon. Hvis du går og har en mistanke om, at du har et for højt radonniveau i huset, så kan du eventuelt vælge at få foretaget en måling, som kan fortælle dig, om du har et for højt eller for lavt niveau af radon i dit hus. Hvis du har et for højt niveau af radon i dit hus, så er der flere forskellige ting, som du har mulighed for selv at gøre, hvis du gerne vil nedbringe niveauet af radon i dit hjem.

Udluftning og ventilation er vigtigt for at sikre dit hus mod radon

En af de ting som har meget afgørende betydning for ens niveau af radon i hjemmet er absolut, om man sørger for at lufte ordentligt ud i sit hjem. Derfor kan det meget stærkt anbefales, du på daglig basis sørger for at få luftet ud både via døre og vinduer i dit hjem. Derudover er naturlig ventilation gennem aftrækskanaler absolut også godt, hvis du gerne vil nedbringe mængden af radon i dit hjem. Mekanisk udsugning og indblæsning er også en af de ting, som er rigtig gode for at sænke dit niveau af radon.

God udluftning og ventilation er vigtigt, men der er slet ingen tvivl om, at der også er andre ting, som kan have en meget gavnlig effektivt på niveauet af radon i dit hjem.

Din bolig bør være tæt, så du sikrer huset mod radon

Når man skal sikre sit hus mod radon, så er det meget vigtigt, at man sørger for at ens bolig er tæt. Det betyder i praksis, at man skal sørge for ikke at have nogle revner og sprækker i isoleringen, stuegulvet, vægge, kældergulv mm.

Det er vigtigt, at man sørger for at ens bolig er tæt, da radon ikke er i stand til at trække ind i en bolig, som er tæt. Tætning af din bolig er en af de ting, som du enten selv kan gøre – eller du kan vælge at få en professionel til at hjælpe dig med at gøre din bolig mere tæt. Det er en meget effektivt både at nedbringe niveauet af radon i dit hjem.

Hvem kan hjælpe med sikring mod radon?

Hvis du gerne vil have hjælp til at nedbringe niveauet af radon i dit hjem, så er der flere dygtige og kyndige folk, som du har mulighed for at få hjælp af. Energistyrelsen anbefaler folk, at man sørger for at tage fat i en rådgiver fra et rådgivende ingeniørfirma, som til dagligt beskæftiger sig med radon. De vil nemlig være i stand til at give dig gode råd og vejledning i, hvad du helt konkret kan gøre, hvis du gerne vil slippe af med radon. I visse tilfælde vil du af din rådgiver få at vide, at en af løsningerne på radonproblemet kan være et såkaldt radonsug, som kan hjælpe dig med at nedbringe niveauet af radon i dit hjem.

Et radonsug kan hjælpe dig

Hvis du skal have nedbragt niveauet af radon i dit hus, så er det muligt at få radonsug i dit hjem. Når du får radonsug i dit hjem, så foregår det ved, at der bliver skabt et undertryk under dit hus, som suger radonholdigt luft væk fra under gulvniveau, inden den vil trænge ind i dit hjem, og det er en super smart metode til at undgå radon i hjemmet. Her skal du dog blot have i baghovedet, at man betaler et forholdsvis stort beløb for et radonsug, og der er tale om den absolut mest avancerede måde hvorpå man kan nedbringe niveauet af radon i ens hjem. Hvis man gerne vil have foretaget et radonsug, så skan man forvente, at det vil koste et sted imellem 10.000 og 40.000 kroner. Den præcise pris afhænger af flere forskellige ting, så hvis du gerne vil have en mere konkret pris, så kan du med fordel få lavet en uforpligtende besigtigelse hos en virksomhed, som arbejder med radon. De vil nemlig være i stand til at kunne give dig et godt tilbud på at få nedbragt niveauet af radon hjemme hos dig.

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.