Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Sådan får du mere lys ind i din bolig

Mange husejere søger smarte løsninger til at gøre deres bolig mere lys og rummelig. Det gælder både i forbindelse med nybyggeri og renovering af nuværende bolig. Derfor giver vi dig her inspiration til at få mere lys ind i boligen

 

Umiddelbart vil det måske virke ligetil at få lavet nogle store, lyse rum, når man vælger at bygge et nyt hus. Men det handler ikke kun om, hvordan boligen er indrettet, og hvilke farver der bliver malet på væggene. Det handler i den grad også om at vælge de rette løsninger i forhold til døre og vinduer, så det naturlige dagslys nemt kommer ind i boligen.

 

Åbn op for udelivet

En af de bedste måder at få mere lys ind i hjemmet på er ved at åbne op for udelivet med en terrassedør i stuen og måske flere andre steder i boligen. Med en terrassedør i din bolig får du langt mere lys ind i rummene, end du kan få ved kun at have vinduer. Samtidig er det skønt, at du nemt kan bevæge dig fra stuen og ud på terrassen og få en masse frisk luft og dagslys ind i boligen.

 

I de fleste boliger er det oplagt at have terrassedøren i stuen, men hvis du har mulighed for det i din eksisterende bolig eller i forbindelses med et nybyggerprojekt, bør du få lavet terrassedøre flere steder i din bolig. Der er blandt andet mange fordele ved at have en terrassedør i køkkenet, så du nemt kan fragte service og mad ud i haven, når vejret giver mulighed for at nyde aftensmaden udenfor. Derudover er det også skønt at kunne vågne op til en masse lys og frisk luft i soveværelset, hvor du helt sikkert også vil blive glad for at kunne åbne op ud til haven, så snart du vågner.

 

Mulighederne med en terrassedør er mange, og det er en oplagt måde at få mere lys ind i boligen, så undersøg, om det er muligt i din nuværende bolig eller sørg for selv at gøre det til en mulighed ved dit nye hus.

 

Få naturligt lys ind fra oven

Forskellige typer af vinduer kan også gøre en hel del for mængden af lys i dit hjem. Derfor kan du også overveje, om der er mulighed for at få ovenlysvinduer ind i boligen. Med ovenlysvinduer kan du få det naturlige dagslys til at sprede sig i hele rummet, og det er derfor en af de bedste løsninger til at få rigtig meget lys ind i ens bolig. Særligt under det skrå tag kan det knibe med at få lys ind, og her kan ovenlysvinduet være en rigtig fin løsning.

 

Du kan få ovenlysvinduer i mange forskellige varianter og størrelser – både til skrå og flade tage. Men du kan også vælge en skræddersyet løsning, der passer perfekt til din bolig og sikrer det mest optimale lysindfald. Undersøg, hvilke muligheder du har, så du kan gøre dit hjem lyst og behageligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *